Ropecon-näyttely Suomen pelimuseossa 23.5.–20.8.2017

Suomen pelimuseo esittelee roolipelitapahtuma Ropeconin 23-vuotista historiaa Tampereen museokeskus Vapriikissa 23.5.–20.8.2017. Pelimuseon Studio-tilassa pidettävä näyttely kertoo, miten pienen harrastajakunnan kerääntymisestä on kasvanut Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma.

  • Julkaistu
    22.5.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Näyttely koostuu esineistä ja tallenteista, jotka on lainattu Espoon kaupunginmuseon kokoelmista ja yksityishenkilöiltä. Espoon kaupunginmuseo on dokumentoinut ja tallentanut Ropeconin historiaa ja tekemistä vuodesta 2013. Kootut esineet ja videotallenteet ilmentävät Ropeconin ja suomalaisen roolipelikulttuurin vahvaa yhteisöllisyyttä ja harrastuksen monimuotoisuutta. Esillä on myös Frank Mentzerin Ropeconille lahjoittamat ensimmäisen laitoksen Dungeons & Dragons -roolipelikirjat, jotka Ropecon ry luovutti helmikuussa museoitavaksi Suomen pelimuseolle. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Ropecon ry:n, Suomen pelimuseon ja Espoon kaupunginmuseon kanssa.

Ropecon-näyttelyn yhteydessä järjestetään 10.6.2017 rooli- ja lautapelitapahtuma Pelicon. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan lautapelejä Lautapeliseuran ja lautapelikahvila Tavernan asiantuntijoiden opastuksella. Ropeconista ovat paikan päällä kertomassa roolipeliharrastuksen konkarit. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset peleistä ja Ropeconista kiinnostuneet.
Ropecon-tapahtuma

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma. Kolmipäiväinen pelifestivaali tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla pelaajilta pelaajille. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain Kultainen Lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa. Tapahtumassa on myös julkaistu vuosien varrella useita pelialan teoksia lautapeleistä roolipeliteoriaan.

Ropeconia on järjestetty vuodesta 1994, ja viime vuonna sen tekemiseen osallistui noin 800 vapaaehtoista. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Suomen pelimuseo on mukana myös Ropecon 2017 -tapahtumassa, joka pidetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–30.7.2017.

 

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!