Rudolf Koivu -näyttely avautuu Vapriikissa

Vapriikissa syyskuussa avautuva Postimuseo aloittaa näyttelytoimintansa 25.4. avautuvalla teemanäyttelyllä Kuin silloin ennen – lasten elämää Rudolf Koivun kuvittamana. Näyttely kertoo…

  • Julkaistu
    22.4.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vapriikissa syyskuussa avautuva Postimuseo aloittaa näyttelytoimintansa 25.4. avautuvalla teemanäyttelyllä Kuin silloin ennen – lasten elämää Rudolf Koivun kuvittamana. Näyttely kertoo lasten elämästä Suomessa 1900-luvun alkupuoliskolla.

 Esillä on taiteilija Rudolf Koivun alkuperäisiä töitä, postikortteja, aikakauden esineistöä ja filmi Rudolf Koivun elämästä. Näyttely on esillä vuoden 2014 loppuun saakka.

Nostalgisen näyttelyn teemat herättävät muistoja ja virittävät isovanhemmat, lapset ja lastenlapset keskusteluun. Koivun (1890–1946) kuvamaailma peilaa osuvasti aikakauden tapoja ja tottumuksia. Koivulla oli hyvä kosketuspinta lasten maailmaan, sillä hän oli yksi Suomen merkittävimpiä lastenkirjojen kuvittajia. Alkuperäisten kuvitustöiden lisäksi esillä on esineitä, kuten leluja, astioita, ruokapakkauksia, työkaluja ja vaatteita 1900–1960-luvuilta.

Näyttelyn kuraattorina on toiminut taidehistorioitsija Tuula Karjalainen ja näyttelyn aihe pohjautuu Karjalaisen Kuin silloin ennen -kirjaan. Muut yhteistyökumppanit ovat: Amerin Kulttuurisäätiö, Lahden historiallinen museo, Ervo ja Raija Vesterinen sekä Leena Könönen.

Näyttely vihkii käyttöön Vapriikin uuden näyttelytilan museokeskuksen 2. kerroksessa.

Näyttely on ollut aiemmin esillä Postimuseossa Helsingissä ja muutamissa muissa Suomen museoissa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!