Rupriikissa aikamatkaillaan suomalaisessa pelihistoriassa

Kansallisen pelipäivän aattoa vietetään museon työpajatilassa 20.11. c-kasettien ja levykkeiden äärellä. Tervetuloa seuraamaan Arthur-pelin pelastusoperaatiota ja pelaamaan Commodore-koneilla legendaarista Uuno Turhapuro muuttaa maalle -peliä. Rupriikin pelipajassa tavataan pelin tekijöitä ja harrastajia.

  • Julkaistu
    18.11.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Pelien digitoimiseen erikoistunut Kasettilamerit-yhteisö ja Pelikonepeijoonit yhdistävät asiantuntemuksensa ja laitteensa pelin pelastusoperaatiota varten. Kappale suomalaista pelihistoriaa uinuu levykkeellä, jolle Pasi Hytönen tallensi Arthur-tasohyppelypelinsä vuonna 1986. Jos digitointi onnistuu toivotusti, pääsevät pelipajan osallistujat pelaamaan Arthur-peliä.

Arthurin lisäksi muistellaan toista varhaista peliä. Uuno Turhapuro-elokuvista tuttu hahmo pikselöityi kotitietokoneen ruudulle vuonna 1986 Amersoftin julkaisemana Commodore 64-pelinä. Uuno Turhapuro muuttaa maalle -pelin kehittäjä Pasi Hytönen ja musiikin peliin säveltänyt Petrik Salovaara muistelevat pian 30-vuotiasta klassikkopeliä.

Tilaisuudessa on mahdollisuus pelata Pelikonepeijoonien kokoelman laitteilla ja tutustua ilmaiseksi Vapriikin näyttelyihin.

Rupriikin Pelipajaan on vapaa pääsy perjantaina 20.11. kello 15–17. Myös Vapriikin näyttelyihin on vapaa pääsy perjantaisin kello 15 jälkeen.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!