Säkenöivää eleganssia Vapriikissa

Ensi sunnuntaina 26.10 Vapriikissa vietetään Revontuli-näyttelyn teemapäivää. Luennoilla kuullaan meikkivinkkejä ja pohditaan, mikä on yksinkertaisen kaunista. Luennoille on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    23.10.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Teemapäivän aloittaa opastus Revontuli – Säkenöivää eleganssia Pohjolasta –näyttelyyn. Oppaana toimii Vapriikin tutkija Mari Lind.

Kello 14.30 Hämeen kosmetologikoulun opettaja Saara Suominen kertoo kuulijoille auditoriossa, kuinka tehdään kaunis meikki. Luvassa on käytännön tekniikka- ja välinevinkkejä. Jo päivämeikki tuo kantajalleen itsevarmuutta. Miten käy, kun kasvoille loihditaan taidokas juhlameikki?

– Meikillä ei korosteta vain ulkoista kauneutta, vaan sillä voi tuoda esiin myös sisäisen kauneuden, sanoo Suominen.
Kello 16 TaT Pirjo Seddiki luennoi aiheesta Sievä ja yksinkertainen – naisen kuvia.
Naisen ulkoasu näyttää aina joutuvan arvioinnin kohteeksi, olipa hän kuinka vaikutusvaltainen tahansa, siltä eivät säästy sen paremmin Angela Merkel kuin Hillary Clintonkaan.

Kamppailu sievän ja yksinkertaisen vaatimusten ristipaineessa on ollut naisten osana aina näihin päiviin saakka. Seddiki käsittelee luennollaan ulkoasun yksinkertaisuuden vaatimuksen taustoja.

Naisten asema ja käsitykset hyväksytyistä esteettisistä valinnoista ovat muuttuneet varsinkin viime vuosikymmeninä.

– Kauneutta ja sievää saatetaan käsitellä hyväksyvästi viimein jo korkeakulttuurinkin kentällä, mistä on osoituksena ajankohtainen keskustelu Marika Mäkelän näyttelyn yhteydessä, Seddiki toteaa.

 

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!