Senioriperjantaina ilmestyvät myös joulupostimerkit

Marraskuun 6. päivänä ilmestyy uusia postimerkkejä. Postimuseo juhlistaa ilmestymispäivää Nenäpäivän merkeissä. Päivän aikana uusiin joulupostimerkkeihin ja muihin ilmestyviin merkkeihin saa omat ensipäivänleimansa ja merkkitaiteilijoiden signeerauksen. Paikalle saapuu myös joulupukki, jolle voi tuunata uuden leikkimielisen Nenäpäivän nenän.

  • Julkaistu
    6.11.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Graafikko Klaus Welpin suunnittelemien joulupostimerkkien aiheet sijoittuvat kaupunkiin. Iso osa suomalaisista viettää nykyään joulua juuri kaupungeissa tai taajamissa omien perinteidensä mukaan.

Vaakamallisessa Kuvajainen-postimerkissä lapsi ihmettelee omaa kuvaansa, joka heijastuu peilin lailla joulupallosta. Pystymallisessa Joulukatu-postimerkissä isä ja lapsi ovat joulukuusenhakumatkalla.

Käden taidot -pienoisarkilla nostetaan käsityön arvostusta. Viisi merkkiä sisältävän arkin ovat suunnitelleet Aamu Song ja Johan Olin, jotka muodostavat yhdessä taiteilijapari COMPANY:n. Merkkisarjaan valittiin useasta eri materiaalista valmistettuja tuotteita, jotka edustavat sekä perinteisiä että uudempia käsityötekniikoita.
6.11. ilmestyy vielä viimeinen osa kuvittaja Ossi Hiekkalan suunnittelemasta rullapostimerkkisarjasta Puutarhan antimia. Rullapostimerkkien kolme kuva-aihetta ovat chilit, tomaatit ja yrtit. Rullapostimerkissä on yhteensä sata kappaletta 1. luokan postimerkkejä.

Uusia postimerkkejä leimataan Vapriikissa kello 11–17. Merkkitaitelijat ovat paikalla signeeraamassa kello 12–14. Joulupukille tai itselleen voi tuunata työpajassa uuden Nenäpäivän nenän ja samalla tukea Nenpäivää. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Samana päivänä vietetään myös seniorinperjantaita. Kello 12 on FT Ulla Savolaisen luento, Evakkolapsuuden kertomuksista. Luento liittyy Postimuseon ja Rupriikin Liikkeelle! – Uuteen kotiin -näyttelyyn. Lisäksi kello 14 on opastus näyttelyyn. Päivän aikana seniorien pääsymaksu on 2 euroa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!