Subbuteo-päivä Pelimuseossa

Lauantaina 3.6. klo 12 – 17 Pelimuseossa järjestetään Subbuteo-päivä, jossa järjestetään Subbuteoliigan sarjaotteluita. Aloittelijoille luvassa opastusta pelin saloihin!

  • Julkaistu
    31.5.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

1940-luvun lopun Englannissa kehitetty Subbuteo, eli pöytäjalkapallo, on säilyttänyt pienen mutta sinnikkään harrastajapohjansa Suomessa aina 70-luvulla tapahtuneesta lajin maahantuonnista lähtien. Subbuteoa pelataan neppaamalla pelaajia n. 80 x 120 cm kokoisella pelikentällä ja yrittämällä saada pallo vastustajan maaliin, oikean jalkapallon sääntöjä mukaillen. Subbuteon kiehtovuus on samankaltaista kuin shakin kohdalla – peli on helppo oppia, mutta hyvin vaikea hallita. Subbuteon lempinimi onkin ”the beautiful game” – kaunis peli.

Vapriikin Pelimuseon Subbuteo-päivän ohjelmassa on Helsinki-Tampere Subbuteoliigan sarjaotteluita kahdella pöydällä. Tapahtumassa on paikalla myös Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys, jonka ohjaamana on yksi pelipöytä käytössä subbuteon saloihin tutustumista varten. Eli ensikertalaisetkin mukaan rohkeasti! Pelaamaan pääset museokeskus Vapriikin pääsylipun hinnalla.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!