Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla –kirja Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Vapriikin yhteisjulkaisuna syntynyt kirja Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla on nimetty Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi.

  • Julkaistu
    2.11.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Keskiajalla lähes jokainen kristitty osallistui ainakin kerran elämässään pyhiinvaellukselle. Myös suomalaisia toivioretkeläisiä matkasi Euroopan toiselle puolelle Santiago de Compostelaan, Roomaan ja Jerusalemiin. Suositumpia olivat kuitenkin lähempänä sijaitsevat kohteet, kuten Turku, Vadstena ja Nidaros.

Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla –kirja kertoo, miksi pyhiinvaellukselle lähdettiin, millaista matkanteko keskiaikaisilla teillä oli, mitä pyhiinvaeltajat matkallaan kokivat ja mikä heitä odotti määränpäässä. Runsaasti kuvitetussa julkaisussa tarkastellaan myös vaellusten vaikutusta maailmankuvan avartumiseen kotiseudulla.

Teoksen kirjoittajat ovat maamme johtavia keskiajan tutkimuksen asiantuntijoita.
Kirja liittyy Vapriikissa juuri päättyneeseen saman nimiseen näyttelyyn. Kirjaa voi ostaa Vapriikin museokaupasta. Kauppa on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-18.

Tieto-Finlandia-palkinnon saajasta päättää toimittaja Arto Nyberg.
Voittaja julkistetaan 26.11.2015.

Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla
Kun maailma aukeni
Toimittaneet Sari Katajala-Peltomaa, Christian Krötzl ja Marjo Meriluoto-Jaakkola
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1399
Tampereen museoiden julkaisuja 136
357 sivua | kovakantinen | nelivärikuvitettu |
ISBN 978-952-222-530-6

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!