Suomen pelimuseo juhlii synttäreitään

Suomen pelimuseo Vapriikissa täyttää vuoden. Merkkipäivän kunniaksi juhlistetaan suomalaisia pelejä tulevana viikonloppuna 13.–14.1.2018 upealla peliaiheisella ohjelmalla. Ohjelmassa on muun muassa Kaupin metsästä löytyneen Promille-pelin peluuta.

  • Julkaistu
    8.1.2018
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Lauantaina 13.1. pääsee kokeilemaan Kaupin metsästä löytynyttä 80-luvun alkoholivalistuspeli Promillea ja tupakan vaaroista kertovaa Tupakistan 2020 -peliä digiarkeologiryhmä Kasettilamereiden johdolla. Lauantaina voi myös kuulla, kuinka Pelit-lehti syntyi. Muisteluista vastaavat konkaritoimittajat Tuija Lindén, Tuukka Grönholm, Juho Penttilä, Aleksandr Manzos ja Jukka O. Kauppinen. Iltapäivällä kuullaan suomalaisten pelisuunnittelijoiden ajatuksia omasta työstään pelien parissa. Mukana ovat Karoliina Korppoo (Colossal Order), Mikko Happo (Pro Pilkki), Antti Ilvessuo (RedLynx) ja Miska Fredman (Ironspine). Lauantain ohjelma huipentuu pelisäveltäjä Ari Pulkkisen tarinaan työstään Angry Birdsin ja Trinen parissa.

Sunnuntaina 14.1. pääsee kokeilemaan uusinta VR-laitteistoa virtuaalielämysliike Portaalin opastuksella, sekä kuulemaan pelikonepeijooni Manu Pärssisen tarinoita konsoleiden historiasta. Luvassa on myös tietokirjailija Juho Kuorikosken luento ”Tasavallan tietokoneesta”, eli Commodore 64:stä. Luennon jälkeen voi haastaa Kuorikosken legendaarisen vaikeassa Uuno Turhapuro muuttaa maalle -C64-pelissä.

Sunnuntai päättyy suomalaisia pelejä käsittelevään kutkuttavaan pelitietovisaan, jossa on jaossa upeita palkintoja. Koko viikonlopun on tarjolla myös mahtavia opastuksia, muun muassa pelimuseohankkeen alulle laittaneen Mikko Heinosen johdolla, työpajoja lapsille, sekä kolikkopeli- ja lautapelikisoja.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!