Suomen pelimuseon joukkorahoituskampanja keräsi yli 85 000 euroa

Suomen pelimuseon joukkorahoituskampanja päättyi 30.9. Mesenaatin kampanja tuotti 85 870 euroa. Kyseessä on Mesenaatin selkeästi suurin joukkorahoituspotti. Viimeisen viikon aikana käytiin hurjaa loppukiriä, kun sadat yksittäiset rahoittajat tulivat mukaan tukemaan kampanjaa. Yksittäisiä rahoittajia kertyi 1121.

  • Julkaistu
    1.10.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

– Hankkeemme saama vastakaiku on ollut hämmästyttävää. Uskoimme toki asiaamme, mutta on silti upeaa nähdä, miten moni ihminen on lähtenyt mukaan. Yli 1100 mesenaattia ja koko palvelun uusi rahoitusennätys kertovat selvästi, miten paljon tällaista museota on Suomeen kaivattu, sanoo Mikko Heinonen Pelikonepeijooneista.

-Suomen pelimuseo kiittää lämpimästi kaikkia tukijoitaan, sanoo tutkija Outi Penninkangas Vapriikista.

Mesenaatin kampanja mahdollistaa museon elämyksellisyyden. Museoon tulee pelattavaksi muun muassa Pong-peliautomaatti, Twilight Zone –flipperi ja Lohikäärmepuu.

Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle loppiaisena 2017 avattava Suomen pelimuseo kertoo suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotisen historian. Kampanjaan osallistuneet peliharrastajat pääsevät omaan museoonsa joulukuussa 2016, kuukautta ennen muuta yleisöä.

Suomen pelimuseo on syntynyt Vapriikissa sijaitsevan Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojektina. Hanketta tukee myös Avoin Tampere.

Valokuvia kerätään yhä
Pelimuseo kerää vielä lokakuun loppuun asti ihmisten valokuvia peleistä ja pelaamisesta. Museota kiinnostavat kuvat niin tietokone- ja konsolipelaamisesta, rooli- ja liveroolipeleistä, kuin myös lauta- ja korttipelaamisesta. Lahjoitetut kuvat tallennetaan osaksi Tampereen museoiden valokuvakokoelmia, joita hallinnoi Vapriikin kuva-arkisto. Kuvia voi lähettää osoitteeseen kuva-arkisto(at)tampere.fi tai postitse: Vapriikin kuva-arkisto, PL 487, 33101 Tampere.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!