Suomen pelimuseon joukkorahoituskampanja saavutti tavoitteensa

Suomen pelimuseon joukkorahoituskampanja on yltänyt minimitavoitteeseensa 50 000€. Jo nyt on tehty suomalaista joukkorahoitushistoriaa, sillä kyseessä on Mesenaatin selkeästi suurin joukkorahoituspotti. Suurimpia yksittäisiä rahoittajia ovat Supercell ja Housemarque.

  • Julkaistu
    20.8.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

-Supercellin todella avokätinen 10 000 euron tuki on käytännössä varmistanut sen, että Suomen pelimuseo avautuu suunnitelmien mukaisena rahoittajilleen joulukuussa 2016, sanoo Pelikonepeijoonien Mikko Heinonen.
-Suomen pelimuseo kiittää lämpimästi myös yli 500 yksittäistä tukijaansa, toteaa tutkija Outi Penninkangas.

Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle avataan loppiaisena 2017 Suomen pelimuseo, joka kertoo suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotisen historian sen ansaitsemissa puitteissa.

Museosta tulee Suomen ensimmäinen pelaamiseen keskittyvä museo ja yksi harvoista koko maailmassa.

Suomen pelimuseo on syntynyt Vapriikissa sijaitsevan Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojektina.

Joukkorahoituksen 50 000 euron minimitavoitteen täyttyminen mahdollistaa sen, että museosta tulee kävijöilleen elämyksellinen kokemus, museo, jossa pääsee myös pelaamaan. Lopullinen tavoite on 100 000€. Joukkorahoituskampanja toteutetaan Mesenaatti.me-palvelun kautta.

Osallistua voi esimerkiksi ostamalla Mesenaatin kautta pääsylipun museoon ennakkoon. Kampanja on auki 30.9. saakka. Kampanjaan kannattaa lähteä mukaan jo siksikin, että tukijoille museo avautuu jo joulukuussa 2016.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!