Suur-Pirkkalan nimistöä tutuksi Vapriikin luennolla

Kielitieteilijä Mikko Heikkilä luennoi Vapriikissa keskiviikkona 15.11. kello 18 Suur-Pirkkalan nimistöstä. Mistä tulevat sellaiset nimet kuin Tursia, Hiidenmäki, Neulakaivo, Kalmo ja Kotolahti? Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsymaksun lunastaneille opastus Birckala 1017 -näyttelyyn.

  • Julkaistu
    13.11.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Tänä vuonna on kulunut 100 vuotta Suomen itsenäistymisestä ja 500 vuotta uskonpuhdistuksen eli reformaation alkamisesta. Keskiaikaisen Pirkkalan pitäjän muodostaneen maantieteellisen alueen keskeinen paikannimistö on järjestään sekä Suomen valtiota että reformaation alkamista vanhempaa perua. Seudun vanhassa paikannimistössäkin on kuitenkin eri-ikäisiä ja eri alkuperää olevia nimikerrostumia. Luennolla Mikko Heikkilä tekee kielitieteellisen katsauksen Pirkkalankylän esihistoriaan.

Luennoitsija Mikko Heikkilä on Helsingin yliopistossa väitellyt filosofian tohtori. Heikkilä on tutkinut Pohjois-Euroopan kielellistä esihistoriaa, yleis- ja erisnimien etymologiaa sekä keskiajan yleis-, kieli- ja kirkkohistoriaa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!