Manse Pride Vapriikissa

  14.6.2023 / 15.00 —
14.6.
2023
15.00 —

Vapriikki osallistuu Manse Pride -viikkoon! Tutustu teemapäivien ohjelmaan alta. Opastukset pääsymaksulla, muu ohjelma vapaa pääsy. Ohjelma on suunnattu kaikenikäisille. Tervetuloa! Jaossa myös Satupolku -tehtävärata, jossa kaikki voittavat!

Manse Pride -viikon järjestelyistä vastaavat Sinuiksi ry (ent. Pirkanmaan Seta) ja Tampereen kaupunki. Viikon teema on: Ihmisinä yhdessä!

Vapriikin ohjelma:

Ke 14.6.
Klo 15 Teemaopastus Olipa kerran -näyttelyyn. Sisältyy pääsymaksuun.

To 15.6.
Klo 15 Teemaopastus Olipa kerran -näyttelyyn. Sisältyy pääsymaksuun.
Klo 18-19.30 Suurten queer-uutisten ilta: Internetin varhaisvaiheet. Vapriikin auditorio. Vapaa pääsy!
Miten sateenkaarevat verkkoyhteisöt alkoivat muotoutua 1980–1990-lukujen aikana? Mitä olivat nettiä edeltäneet BBS-purkit? Tapahtumassa syvennymme internetin varhaisvaiheisiin ja netin merkitykseen LGBTQIA+ -ihmisten viestintäkanavana. Käsittelyssä ei ole vain uutisia, vaan muunkinlaista lehtien, pienpainatteiden ja verkkomedian sisältöä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin.
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Päivälehden museon kanssa. Juontajina toimivat Postimuseon Emilia Laulainen ja Päivälehden museon Aikku Meura.

Pe 16.6.
Klo 15 Teemaopastus Olipa kerran -näyttelyyn. Sisältyy pääsymaksuun.
Klo 15-18 Sateenkaarevien pelien pelipäivä.
Suomen Pelimuseo, ikärajaton, vapaa pääsy.
Klo 15-18 T-paidan tuunauspaja.
Ota mukaan oma vaatteesi tai valitse meidän pinosta paita ja tuunaa se mieleiseksesi. Vapaa pääsy.

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!