Terveisiä työmaalta

Täällä Vapriikissa ollaan tällä hetkellä todellakin lennossa! Kaikkein kiireisin aika näyttelynrakentamisessa on meneillään. Linnunpönttö on jo pystyssä, karaokehuoneella seinät ja…

  • Julkaistu
    2.2.2012
  • Kirjoittanut
    Marjo Meriluoto-Jaakkola

Täällä Vapriikissa ollaan tällä hetkellä todellakin lennossa! Kaikkein kiireisin aika näyttelynrakentamisessa on meneillään. Linnunpönttö on jo pystyssä, karaokehuoneella seinät ja muidenkin osastojen rakenteet alkavat hahmottua. Ensi viikolla tulee ensimmäinen erä lainaesineitä Kansallismuseosta ja seuraavalla viikolla vielä suurempi erä Kunstkamerasta Pietarista.

Näyttelyn teko alkoi toden teolla viime huhtikuussa Venäjän tiedeakatemian vintillä, kun pääsimme valitsemaan suomalaisten ja sukulaiskansojen lintuesineistöä Kunstkameran kokoelmista. Se aarreaitta teki lähtemättömän vaikutuksen.

Kun Lennossa-näyttelyn tiukan museaalinen sydän siis näyttelyesineet oli valittu, alkoi hauska vaihe. Tarkoituksena on ollut tehdä viihdyttävä, humoristinen ja leikittelevä näyttely linnuista. Ainakin ideointi ja tekeminen on ollut hauskaa, toivottavasti myös te kävijät nautitte lopputuloksesta.

Vielä on edessä kolme tiukkaa viikkoa rakentamista, maalausta, valaistuksen, äänien ja videoiden virittämistä. Lintuja, täytettyjä sellaisia, täytyy vielä pakata, kuljettaa puhdistaa ja asetella kupujen esille. Esineet otetaan vastaan, kuntotarkastetaan ja asetellaan vitriineihin. Tekstit ja kuvat ripustetaan. Ja sata muuta asiaa järjestetään siinä sivussa. Seuraa näyttelyn valmistumista tässä blogissa!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!