Triumph-simulaattori

Näyttelyssä on vuosimallin 1959 Triumph, jonka selkään voi hypätä ajamaan Pyynikinajojen haastavalla reitillä. Pyörä rakennettiin näyttelyä varten. Tässä kuvia rakennustyön…

  • Julkaistu
    8.11.2011
  • Kirjoittanut
    Marjo Meriluoto-Jaakkola

Näyttelyssä on vuosimallin 1959 Triumph, jonka selkään voi hypätä ajamaan Pyynikinajojen haastavalla reitillä. Pyörä rakennettiin näyttelyä varten. Tässä kuvia rakennustyön eri vaiheista.

[iso-vali]

Triumph on rakennettu kasasta osia. Emme halunneet käyttää valmista kilpuria vaan rakensimme oman näyttelyä varten. Tässä tarvikkeita, mitä ostimme Britti Helmetistä Timo Juurikkalalta. Karvisen Markus kiillotti ensiövetokopan niin kuin muutkin vastaavat osat.

[clear]

Tässä Triumphin moottori sellaisena kuin se oli ostettaessa. Vaati se muutakin kuin pölyjen pyyhintää.

[clear]

Tee se itse -miehen unelmaa, laatikossa osia läjäpäin. Myyjä sanoo kaiken löytyvän… Ja loput sitten pengottiin omista hyllyistä tai Ruoholan Jaska valmisti taitavilla käsillään.

[clear]

Triumphin runko hiekkapuhallettuna. Pyörä on rakennettu alusta asti taiteen sääntöjen mukaan. Tästä runko lähti maalari Seppo Innasen maalattavaksi Vapriikin verstaalle.

[clear]

Tankki ja katteet maalattuina Vapriikin verstaalla. Väri on tietenkin ”British Green”, ja raidat niin kuin britissä pitääkin. Osat odottavat tässä lakkausta. Päätimme käyttää maali/lakkausmenetelmää, koska näyttelyssä pyörä on oletettavasti kovassa käytössä.’

[clear]

”Triumph-simulaattori” alkaa valmistua. Satula on vielä verhoilematta ja seisontatuki puuttuu. Vielä pientä viimeistelyä.

[clear]

Tällainen siitä sitten tuli. Täällä se odottaa avajaisia Vapriikin näyttelyssä.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!