Tule pilkille museoon!

Pilkkipelipäivä Suomen pelimuseossa lauantaina 10.2.2018 kello 12-17. Mukana koko perheen tapahtumassa ProPilkki, Iceflake Studios, Nippon Verkko ja Pirkanmaan kalatalouslaitos. Kello 12-17 pääsee pelaamaan ProPilkkiä ja Iceflake Studiosin Ice Lakes -peliä.

  • Julkaistu
    5.2.2018
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

ProPilkin pisteellä lauantaina yleisöllä on mahdollisuus pelata Pro Pilkin tuoreinta versiota ja mitata taitojaan maailman kovimpia Pro Pilkkijöitä vastaan. Paikalla on SM-liigan (2017-2018) hopeajoukkueen edustus (Procyon II) ja etäyhteyden kautta Ukrainan moninkertaisen maailmanmesterijoukkueen pelaajia. Pelaaminen onnistuu museon koneilla, mutta myös pelin mobiiliversiolla (Android).

Ice Lakesin pisteellä on mahdollisuus testata peliä uusimmilla virtuaalitodellisuuslaitteistoilla tai ilman. Pilkille pääsee tutussa Tammerkosken ympäristössä, mutta eksoottisempia kalalajeja voi narrata ympäri maailmaa vaikkapa Kiinassa tai Pohjois-Amerikassa. Pisteellä pelinkehittäjät vastailevat myös kysymyksiin pelistä ja sen kehityksestä.

Kello 13-14 Iceflake Studios kertoo pelin suunnittelusta ja sen tekemisestä. Tilaisuuden lopuksi Jukka O. Kauppinen haastattelee tekijöitä.

Kello 14-15.30 ProPilkin tekijät kertovat millaista on luoda koko peligenre lähes tyhjästä. Mistä idea pilkkipelin tekemiselle on tullut ja millaisissa olosuhteissa kehitystyö on aloitettu. Tilaisuuden lopuksi Jukka O. Kauppinen haastattelee tekijöitä.

Pilkkipelipäivässä mukana ovat myös Nippon Verkko ja Pirkanmaan kalatalouskeskus. Nippon Verkon esittelypisteessä voi tutustua pilkkivälineisiin ja saada opastusta niiden käytössä.

Pirkanmaan kalatalouskeskus kertoo omalla pisteellään toiminnastaan. Tietoa saa muun muassa Pirkanmaan kalavesistä ja kalapaikoista sekä kuhatutkimuksista Pirkanmaan vesillä. Tutustua voi myös Kalapassin verkkokauppaan ja kalastuksenvalvojien käyttämään sähköiseen kalastuksenvalvontatyökaluun. Esittelyssä ovat lisäksi kalastonhoitomaksu ja muuta kalastuslakiin liittyvää. Kalatalouskeskuksen pisteellä tavattavissa isoahven-guru Jouko Rontu Hervannan-Kaukajärven Kalakerhosta.

Päivän aikana voit myös suorittaa lapislle sopivan kala-aiheisen rastiradan museokeskus Vapriikissa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!