Tuomas Hovi luennoi Vapriikissa

Vapriikin juuri avautunut näyttely Dracula kertoo paitsi populaarikulttuurin vampyyreista, myös historiallisesta henkilöstä nimeltä Vlad Tepes alias Vlad Seivästäjä. Hänestä kuullaan lisää keskiviikkona 20.2. kello 18 luennolla Vapriikissa. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 opastettu kierros Dracula-näyttelyyn pääsymaksun lunastaneille.

  • Julkaistu
    19.2.2019
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Kreivi Draculan esikuvaksikin virheellisesti mainittu Vlad Seivästäjä (n.1431–1477) on eräs Romanian historian tunnetuimmista hallitsijoista. Vlad Seivästäjä oli eräänlainen oman aikakautensa julkkis, ja hänestä kertovat kauhutarinat levisivät ympäri Eurooppaa. Näiden kauhutarinoiden mukaan hän olisi tapattanut ja kiduttanut lähemmäs sata tuhatta ihmistä.

– Tarinat ovat selkeästi liioiteltuja, mutta niiden vuoksi Vlad Seivästäjälle kertyi verenhimoisen tyrannin maine, kertoo tutkija Tuomas Hovi Turun yliopistosta.
Oliko Vlad Seivästäjä todellisuudessa mainettaan parempi hallitsija? Siitä kuullaan lisää luennolla.

Tuomas Hovi (FT) toimii Turun yliopistossa folkloristiikan yliopisto-opettajana ja on tutkinut mm. Draculaa, Vlad Seivästäjää, vampyyriperinnettä sekä Dracula-turismia. Hovi on julkaissut lukuisia aiheeseen liittyviä artikkeleita, pitänyt useita esitelmiä sekä tehnyt kenttätöitä Romaniassa.

Tuomas Hovin luennot Vapriikissa:
KE 20.2. klo 18 Tuomas Hovi: Vlad Seivästäjä, verenhimoinen tyranni vai mainettaan parempi hallitsija?
KE 27.2. klo 18 Tuomas Hovi: Kreivi Dracula, kaikkien vampyyrien esi-isä?

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!