Tyttö tuli kotiin

Vapriikki on Vuosisadan museo! Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan kuuden finalistin joukosta. Kultalilja saapui Vapriikkiin torstaina 19.10.

  • Julkaistu
    19.10.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Satavuotias Suomi juhli eilen itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä palkitsi tilaisuudessa museokeskus Vapriikin Vuosisadan museo -tittelillä

– Tampereen Vapriikki on tätä päivää. Tuore, laajalti verkostoitunut, monikasvoinen, keskellä kaupunkilaisten arkea. Sen juuret ovat syvällä Pirkanmaan historiassa, teollisuudessa, kalliossa ja vesissä, latva tulevaisuudessa. Iloinen, dynaaminen, osaava, kaikenikäisille ja -karvaisille jääkiekkofaneista nykytaidefriikkeihin. Ei ehkä leimallisesti kuluneen vuosisadan museo, mutta tulevan kyllä!, Yrjänä perusteli innostuneena valintaansa.

Verstas

Perustelut lämmittävät Vapriikin väen mieltä. Museokeskuksessa on kova tekemisen meininki, ja nyt siitä tuli hieno tunnustus. Heti aamusta Vapriikin käytävillä kaikuivat iloiset äänet, kun väki onnitteli toisiaan: yhdessä tämä ansaittiin!

Kuva-arkisto

Puolilta päivin taloon saapui Turusta Marjo Meriluodon matkassa palkinto, Kultalilja-patsas, joka pääsi heti kierrokselle eri yksiköihin. Saunaan tyttöä ei kyllä viedä – ollaanhan sitä sentään museossa. Sen sijaan verstaan väki kävi noutamassa Liljalle kokoelmakeskuksesta vitriinin, joka sijoitetaan museokeskuksen sisääntuloaulaan. Siinä sitä voidaan ylpeästi esitellä: Vuosisadan museo -palkintoa!

Jääkiekkomuseo

Postimuseo

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!