Uusi kulttuuriraitti esittelee Tampellan aluetta

Tervetuloa Tampella avautuu –kulttuuriraitin julkistamistilaisuuteen ja avauskävelylle Tampellan alueelle torstaina 5.2. klo 13.30. Lähtö kävelylle museokeskus Vapriikin edestä. Kävelyn kesto n. 60 min. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

  • Julkaistu
    3.2.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Raitti jatkaa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden tuottamaa kulttuuriraittisarjaa, jota on julkaistu vuodesta 2007. Tampella avautuu on kulttuuripalveluiden 22. kulttuuriraitti.

Tampella avautuu -kulttuuriraitin ovat tehneet vapaaehtoiset kulttuuriluotsit yhteistyössä Pirkanmaan maakuntamuseon kanssa. Luotsit ovat Tampereen kaupungin vapaaehtoisia. Osa heistä on osallistunut Tampellan alueella tehtävään kulttuuriympäristötyöhön vuoden 2014 aikana. Luotsit ovat haastatelleet henkilöitä, jotka ovat työskennelleet Tampellassa tai jotka nykyään asuvat tai työskentelevät Tampellan alueella. Raitilla voi tutustua siihen, miltä Tampella näyttää nyt ja mitä siellä ennen tehtiin sen ollessa kaupunkilaisilta suljettu tehdasalue.

Raittitekstit ovat tuottaneet kulttuuriluotsit, Pirkanmaan maakuntamuseo ja kulttuurikasvatusyksikkö TAITE. Esitteessä olevat haastattelupätkät ovat projektin yhteydessä tehdyistä haastatteluista. Esitteen kuvat ovat Vapriikin kuva-arkistosta. Osa kuvista on saatu kuva-arkistoon haastatelluilta.

Kulttuuriluotsia voi pyytää kaveriksi kulttuurikävelylle Tampellaan soittamalla numeroon 040 806 3910. Luotsit lähtevät maksutta täysi-ikäisten henkilöiden kaveriksi myös liikkumaan ja kulttuurin pariin. Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE koordinoi luotsitoimintaa.

Tampella avautuu -kulttuuriraitin julkistamistilaisuus on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Teollisuuden ja tekniikan perintö -vuositeeman avajaisia.
Lisätietoa Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!