Uusi Vapriikinraitti avautuu 30.4.

Vapriikinraitti on jalankulkuyhteys ja näköalareitti Tammerkosken itäpartaalla. Raitin pohjoinen osa museokeskus Vapriikin kohdalla avautui 2014. Nyt myös reitin eteläpää on saatu valmiiksi. Kaikille avoimia avajaisia vietetään tiistaina 30.4. kello 15–17. Raitin avajaiset alkavat Työnpuistosta. Museokeskus Vapriikkiin on vapaa pääsy avajaisten ajan.

  • Julkaistu
    27.4.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Vapriikinraitti sisältyy Viiden tähden keskusta, Tampereen keskustan kehittämisohjelman järveltä järvelle -teemaan eli Näsijärveä, Pyhäjärveä ja Tammerkoskea myötäilevään katkeamattomaan rantareittiin.

Raitti on sillake, joka kulkee Tammerkosken vesialueen päällä. Se on kiinnitetty ankkuripultein kosken reunamuureihin. Sillake on teräskonsolirakenteinen ja siinä on puukansi. Valaistus ja toteutus on tehty kulttuuriympäristöön sopivalla tavalla. Historiallinen portti on säilytetty ja kunnostettu ja Työnpuiston aluetta on laajennettu kosken päälle tehdyllä terassilla.

Tammerkosken teollisuusmaisema on yksi Suomen kansallismaisemista. Siihen kuuluu olennaisena osana entiset Tampellan pellavatehtaan rakennukset sekä koskimaisema.

Raitti on avoinna Vapriikin avoinnaoloaikoina toukokuusta elokuuhun.

Avajaiset 30.4.

Reitin avajaisia vietetään tiistaina 30.4. kello 15-17. Avajaispuheet pidetään Työnpuistossa, josta avataan pääsy raitille. Vapriikin näyttelyihin on vapaa pääsy avajaisten ajan. Dracula-näyttelyyn normaali pääsymaksu.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!