Uusia mobiilipelejä Vapriikille TAMKin opiskelijaprojektina

Tampereen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutuksen ja museokeskus Vapriikin välisenä yhteistyönä tuotettiin tänä keväänä 25 uutta mobiilipeliä. Vapriikki palkitsi Pelimessuilla tiistaina 16.5. parhaana pelinä Fungus Frenzyn.

  • Julkaistu
    17.5.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Kaikki Android-pelit ovat ladattavissa maksutta Google Play -kaupasta.

Joka kevät Tampereen ammattikorkeakoulun tietojenkäsitellyn koulutuksen opiskelijat osallistuvat työelämäsimulaatioon, jossa kaikki opetus linkittyy toimeksi annettuun peliprojektiin. Keväällä 2017 opiskelijat saivat viisi erilaista toimeksiantoa museokeskus Vapriikilta. Pelejä toteutettiin Suomen pelimuseolle, Postimuseolle, Nukkekekkerit-näyttelylle, Tampereen luonnontieteelliselle museolle sekä museokeskus Vapriikille kokonaisuutena.

Projektissa syntyneiden pelien tavoitteena on auttaa tutustumaan niin Vapriikkiin kuin sen eri museoihin, valistaa, opastaa sekä herättää kiinnostusta.

Vapriikin näyttelyistä vastaavat tutkijat valitsivat 25:n pelin joukosta viisi parasta peliä, joihin saattaa tulevaisuudessa törmätä myös näyttelyissä.

Pelit sekä tuomariston kommentit:

Postimuseo / Drone:
Peli on moderni, mukaansatempaava ja lähestyy postin teemaa tuoreesta näkökulmasta. Eri tasot on mietitty loppuun asti graafiselta ilmeeltään ja vaikeusasteeltaan. Innostava peli!

Vapriikki / Vaprenture:
Vaprenture on monipuolinen, sekä lapsia että aikuisia innostava, tarinallinen minipelikokoelma. Sympaattinen peli esittelee kivalla tavalla museokeskus Vapriikin monipuolista näyttelytarjontaa. Peliä voi hyödyntää erilaisten vierailijaryhmien tukena ja sitä voi jatkossa laajentaa.

Luonnontieteellinen museo / Fungus Frenzy:
Fungus Frenzy on hyvin toteutettu ja viimeistelty peli, joka yhdistelee huumoria ja opetussisältöä. Opetuspuolta ei alleviivata vaan se on luonteva osa peliä. Humoristisuus ja positiivisuus tekevät pelistä helposti lähestyttävän. Peli-ideaa voi jatkokehittää eri eliöryhmiin.

Pelimuseo / Ready Steady Stamp!:
Ready Steady Stamp! vie ikärajojen äärelle hauskasti ja vaivattomasti, mutta laittaa samalla pohtimaan niiden perusteita. Peli on visuaalisesti viimeistelty ja siinä on erityisen toimiva äänisuunnittelu. Peli vastaa tyydyttävästi vaikeaan toimeksiantoon.

Nukkekekkerit-näyttely / October 7th:
Sisällön ehdoilla toteutettu peli, johon on sisällytetty luontevasti ja oivaltavasti Nukkekekkerit-näyttelyn elementtejä. Peli laajentaa ja tukee näyttelyn Jokilinna-pienoismallin sisältöjä kiinnostavalla tavalla. Pelin mieleenpainuva visuaalisuus ja tunnelmallinen äänimaisema tukevat käsikirjoitusta.

 

 

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!