Vapriikilta ilmestyy arkkitehtuuriopas joulumarkkinoille

Vapriikki julkaisee 2.12. kirjauutuuden. Tampereen arkkitehtuuriopas esittelee kaupungin arkkitehtuurin parhaat palat vuodesta 1900 nykyhetkeen. Se kurkistaa hieman tulevaisuuteenkin: viimeisinä esitellään kolme suunnitteluvaiheessa olevaa rakennushanketta. Oppaan näkökulma on rakennustaiteellinen. Esiteltäviä kohteita valittaessa on erityisesti kiinnitetty huomiota rakennuksen arkkitehtoniseen laatuun.

  • Julkaistu
    29.11.2021
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Tampereen kaupunkikuvaa ovat rakentaneet Wivi Lönn, Birger Federley, Lars Sonck, Bertel Strömmer, Timo Penttilä, Viljo Revell, Aarne Ervi, Raili ja Reima Pietilä ja viimeisimpänä Daniel Libeskind. Alvar Aaltokin on toteuttanut kaupunkiin muutaman kohteen. Opas esittelee tiiviisti mukaan valittujen 45:n merkkirakennuksen ominaispiirteet ja niiden syntyhistorian. Mukana ovat myös tärkeät kaupunkitilat Keskustori, Hämeenkatu ja Tammerkoski, jotka tekevät Tampereen kaupunkikuvasta ainutlaatuisen ja omaperäisen.

Oppaan ovat kirjoittaneet Markku Lahti ja Jorma Mukala. Heistä Mukala on arkkitehti, arkkitehtuurikriitikko ja pitkäaikainen Arkkitehti-lehden päätoimittaja. Markku Lahti (1947-­2021) johti Alvar Aalto -museota lähes neljä vuosikymmentä ja loi Jyväskylään Aalto-tietämyksen keskuksen. Hän oli myös johtavia maamme museologian asiantuntijoita.

Tampereen arkkitehtuuriopas on kauniisti, monipuolisesti ja raikkaasti kuvitettu teos. Se on oivallinen kaupunkikävelyiden kumppani, jonka voi näppärästi sujauttaa mukaan vaikkapa taskuun. Oppaan sivuilla, rakennusten lomassa, sykkii myös kaupunkilaisten arki ja elämä. Kaikki esiteltävät kohteet on valokuvattu juuri tätä teosta varten.

Markku Lahti­Jorma Mukala: Tampereen arkkitehtuuriopas 1900­–2021
Sivuja 152
Ilmestyy 2.12.2021
Julkaisija: Vapriikki
Hinta: 23 €

Opasta myy Vapriikin museokauppa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!