Vapriikin Kaikem paree Tampere –luentosarja päättyy

Keskiviikkona 9.11. kello 18 kuullaan viimeinen luento Vapriikin Tampereen historiaa käsittelevässä syksyn luentosarjassa. Tutkija Antti Liuttunen kertoo keskustan kaupunkikuvan muutoksesta 1800-luvulta tähän päivään. Luennolle on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    7.11.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

–       Lähitulevaisuudessa Tampereen kantakaupungin kaupunkikuva on kokemassa suurimman muutoksen vuosikymmeniin, sanoo Antti Liuttunen.

Kansi- ja areenahanke, keskustan täydennysrakentaminen, Rantaväylän tunneli, mahdollinen raitiotie, Ranta-Tampella ja muut kaupunkisuunnittelu- ja rakentamishankkeet muuttavat Tampereen kaupunkirakennetta nopeaan tahtiin.

–       Nopea ja voimakas muutos herättää aina tunteita ja keskustelua: onko kysymys kehityksestä, taantumasta vaiko ravunkäynnistä siltä väliltä, kysyy Liuttunen.

–       Ehkä minun Tampereeni onkin mielentila?

Siksikin on hyvä luoda katsaus siihen, miten Tampereen kantakaupunki on historiansa aikana muuttunut: miten ja miksi on tultu nykyiseen kehitysvaiheeseen. Tampere on kaupunkina vielä melko nuori, mutta pitää sisällään jo monia aikakerrostumia.

Luennolla keskitytään ennen kaikkea Tampereen keskikaupungin muutokseen kaupungin perustamisesta aina tähän päivään. Pääosan esityksessä saavat Vapriikin kuva-arkiston kokoelmien historialliset valokuvat.

Luennolle on vapaa pääsy. Luento alkaa klo 18.
Luentosarja on tuotettu yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!