Vapriikin keskiviikkoluennot päättyvät

Ulottuiko I ristiretki Birckalaan saakka? Se selviää Vapriikin tämän syksyn viimeisellä keskiviikkoluennolla 29.11. kello 18. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsylipun lunastaneilla on mahdollisuus tutustua Birckala 1017 -näyttelyyn opastetulla kierroksella.

  • Julkaistu
    29.11.2017
  • Kirjoittanut
    Suvi Syynimaa

Piispa Henrikin ja kuningas Erikin johtamaa ensimmäistä ristiretkeä vuonna 1155 tai 1157 pidettiin pitkään Suomen keskiajan historian lähtökohtana. Nyttemmin monet tutkijat ovat siirtäneet sen myyttien joukkoon. Luennolla arkeologian dosentti Georg Haggrén tarkastelee Suomen kristillistymistä 1100- ja 1200-luvuilla eli aikaa, jolloin Lounainen Suomi Ahvenanmaalta Hämeeseen integroitui osaksi Ruotsin valtakuntaa ja läntistä kristikuntaa.

Historiallisen arkeologian dosentti Georg Haggrén on perehtynyt Itämeren alueen keskiajan ja uuden ajan alun historiaan sekä arkeologian että historian tutkimuksen näkökulmasta. Tursiannotkon tutkimuksiin Haggrén on osallistunut selvittämällä Pirkkalan varhaisimpien kirkkojen vaiheita.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!