Vapriikin kuva-arkiston kuvia kaikkien käyttöön

Vapriikin kuva-arkisto on julkaissut Flickrissä 150 valokuvaa pirkanmaalaisista toisessa maailmansodassa. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin. Samalla käynnistetään keräys kokoelman kartoittamiseksi. Onko sinun kotialbumissasi kuvia sotavuosilta?

  • Julkaistu
    29.11.2019
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

30. marraskuuta 2019 tulee kuluneeksi tasan kahdeksankymmentä vuotta siitä kun Suomi joutui mukaan toiseen maailmansotaan. Vapriikin kuva-arkisto haluaa ottaa osaa kohtalokkaiden sotavuosien 1939-1945 muistamiseen jakamalla Flickrissä (https://www.flickr.com/photos/185714466@N05/albums/72157711971922157) 150 valokuvaa pirkanmaalaisista sodassa. Kokonaisuudessa on kuvia pirkanmaalaisista rintamalla sekä Pirkanmaan kotirintamalta. Vapriikin kuva-arkisto tarjoaa kuvamateriaalin vapaasti kaikkien käytettäväksi. Kuvat on tallennettu korkearesoluutioisina jpg-kuvina.

Kuvat on julkaistu lisenssillä CC BY. Kuvia voi jakaa, kopioida ja muokata ja käyttää myös kaupallisessa tarkoituksessa. Jaettaessa on mainittava lisenssi. Kuvien yhteydessä on aina lähteenä mainittava Vapriikin kuva-arkisto ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.

Nyt julkaistavissa valokuvissa on mukana sekä tunnettuja että harvinaisia valokuvia. Osa kuvista on ammattivalokuvaajien ottamia, osa tavallisten sotilaiden ja siviilien tallentamia.

Kuvien jakamisen tavoitteena on lisätä tietopääomaa, tarjota kuvia kaikkien käyttöön ja uusia mahdollisuuksia tutkimus- ja koulutussektorille, kehittää parempia palveluja ja lisätä kansalaisten osallistumista. Avoimen datan periaatteiden mukaan aineisto on kenen tahansa vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Kokoelmien julkaiseminen verkossa ja jakaminen avoimena datana antaa siten kaikille mahdollisuuden tutustua kulttuuriperintöömme ja käyttää sitä uusilla tavoilla.

Vapriikin kuva-arkisto on kiinnostunut ottamaan kokoelmiinsa Pirkanmaahan liittyviä sota-ajan valokuvia sekä kotirintamalta että sotatoimialueilta. Mikäli haluat lahjoittaa tai lainata kuvia, ota yhteyttä! Kuva-arkisto: puh. 03 5656 5232, kuva-arkisto@tampere.fi

Selaa kuvia

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!