Vapriikin luennolla kuullaan jumalatar Venuksesta

FT Marja-Leena Hänninen kertoo keskiviikkona 29.10. kello 18 Vapriikissa, miksi Venus oli roomalaisille erityisen läheinen jumalatar. Luennolle on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    27.10.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vaikka roomalaisia on pidetty sotaisana valloittajakansana, on hyvä huomata, että myös rakkauden jumalattarella Venuksella on tärkeä rooli Rooman syntyyn liittyvissä tarinoissa. Roomalaisten myyttinen kantaisä oli Venuksen ja kuolevaisen miehen poika.

Luennolla Hänninen tarkastelee Venus-jumalattaren merkityksiä antiikin Rooman uskonnossa. Tutuksi tulevat muutkin rakkauteen ja sukupuoliseen haluun liitetyt jumaluudet. Sekin selviää, mitkä jumaluudet suojelivat avioliittoa ja mikä merkitys rakkaudella ja halulla oli roomalaisessa avioliitossa.

FT Marja-Leena Hänninen on opiskellut historiaa ja klassisia kieliä Helsingin yliopistossa ja väitellyt siellä vuonna 2000. Hänninen on myös antiikin historian dosentti Tampereen yliopistossa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!