Vapriikin syksyn luennot päättyvät

Dosentti Katariina Mustakallio päättää Vapriikin syksyn luentosarjan keskiviikkona 3.12. kello 18. Illan teemana on uskonto elämänkaaren osana antiikin Roomassa. Luennolle on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    2.12.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Antiikin maailmassa uskonto oli läsnä kaikessa toiminnassa. Kun lapsi syntyi, häntä suojattiin erilaisin rituaalein ja amuletein ja hänet omistettiin korkeampien voimien suojelukseen. Lapsen kasvaessa hän siirtyi ikäkautensa ja sukupuolensa mukaan kulttiyhteisöstä toiseen ja puberteetin jälkeen hän initioitui aikuisten maailmaan ja tuli jäseneksi suojeleviin kultteihin. Perheen elämässä jokainen toiminto aloitettiin riiteillä, jokaista päätöstä edelsi enteiden katselu ja uhrit esi-isien hengille.

Uskonnollisen maailman moninaisuudesta ja arkipäiväisyydestä luennoi antiikin tutkija, dosentti Katariina Mustakallio. Hän on työskennellyt Suomen Rooman instituutin johtajana 2009–2013 ja on nyt Tampereen yliopiston kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikön johtaja.

Luento Vapriikissa keskiviikkona 3.12. klo 18
Katariina Mustakallio: Uskonto elämänkaaren osana antiikin Roomassa

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!