Vapriikin vuosi 2016 tarjoaa nähtävää kaikenikäisille

Vapriikin vuoden 2016 näyttelyohjelman teemat ovat monipuolisia. Alkuvuodesta museokeskuksen valtaavat aidon kokoiset jääkauden eläimet. Maaliskuun lopussa avautuu Hurriganes-ilmiöön pureutuva näyttely, ja kesäkuussa Aika leikkiä-näyttelyn tilalle tulee Nukkemuseon juhlanäyttely. Syksyllä Vapriikin päänäyttelytilassa nähdään tekstiilitaidetta.

  • Julkaistu
    17.11.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Kaiken saa edelleen yhdellä pääsylipulla. Vuosi 2015 lisäsi jo Vapriikin pysyvien näyttelyiden tarjontaa Mediamuseo Rupriikilla. Nyt pysyviä näyttelyitä on yhdeksän, ja vaihtuvia aina kerrallaan avoinna 3-4.

Näyttelyt 2016:

Jääkauden jättiläiset 29.1.–14.8.2016.

Vapriikissa avautuu tammikuun 2016 lopussa näyttely, joka vie kävijän matkalle jääkauteen. Nyt pääsee kasvokkain niin mammutin, sapelihammaskissan kuin villasarvikuononkin kanssa! Aidonkokoiset eläimet takaavat museoelämyksen etenkin lapsille. Kuinka iso on mammuttivauva? Miten pitkät ovat sapelihammaskissan torahampaat?
Jääkauden suurten saalistajien ja kasvinsyöjien lisäksi Vapriikissa kerrotaan ihmisen selviytymisestä jääkauden muuttuvissa olosuhteissa. Oma osion näyttelyssä saavat Karijoen Susiluolan löydöt.
Näyttely on tuotettu yhteistyössä italialaisten Contemporanea Progettin ja Exponan sekä saksalaisen Neanderthal-museon kanssa.

Hurriganes Vapriikissa 1.4.2016–kevät 2017

Keväällä 2016 Vapriikista kuuluu kunnon rock’n’roll, kun Hurriganes-näyttely marssittaa esiin 1970-80-lukujen Suomi-rockin jättiläiset. Legendaaristen biisien lisäksi tutuiksi tulevat niin keikkalavojen takahuoneet kuin Remu-englannin alkeet. Bändin matkassa kulkeneen valokuvaaja Risto Vuorimiehen kuvat sekä Hurriganes-fani Esa Elgströmin ja Hurriganes-verkoston keräilyaarteet muodostavat näyttelyn keskeisen materiaalin.

Nukkemuseon juhlanäyttely 9.6.2016-

Vapriikki juhlistaa 50-vuotiasta Haiharan nukkemuseota kesäkuussa avautuvalla näyttelyllä Nuken tarina. Nukkemuseo avasi ovensa ensimmäisen kerran Haiharan kartanon vanhassa kanalarakennuksessa syyskuussa 1966, kun kartanonrouva Gunvor Ekroos (1907–1982) halusi tarjota kokoelmansa kaikkien ihasteltavaksi. Haiharan ja Hatanpään kartanossa vietettyjen vuosikymmenien jälkeen nukkeseikkailu päätyi viimein Vapriikkiin. Vapriikissa 9.6.2016 avautuva näyttely tuo ihmeteltäväksi Haiharan kokoelman hienoimmat ja erikoisimmat nuket. Mukana on hahmoja, jotka olivat mukana jo museon ensimmäisessä näyttelyssä. Muistatteko Katshinan, Jäätyneen Charlien, perulaisen räsynuken, riihiukon tai 1920-luvun pitkäsäärisen Lolan?

Tulossa syksyllä: Johtolanka – 10. TEXO:n tekstiilitaiteen triennaali 23.9.2016–10.1.2017

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!