Vapriikissa kerrotaan Korkeasaaren apinoiden hoidosta

Vapriikin Apinat-näyttelyyn liittyvä luentosarja päättyy ke 28.9. Korkeasaaren eläintarhan vastaava eläintenhoitaja Merja Wahlroos luennoi yleisölle klo 18. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa pääsylipun lunastaneet voivat tutustua Apinat-näyttelyyn opastetulla kierroksella.

  • Julkaistu
    26.9.2022
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Korkeasaaressa eläintenhoitajan työhön kuuluvat mahdollisimman hyvän, luonnonmukaisen ja virikkeellisen ympäristön luominen, eläinten hyvinvointia tukevat hoitorutiinit ja kouluttaminen hoidollisiin toimenpiteisiin.

– Korkeasaaren apinalajistossa on huomioitu eläinten viihtyvyys pohjoisessa ilmastossa, siksi suurikokoisin eläintarhassa asuva kädellislaji on talvellakin ulkoileva berberiapina, kertoo Wahlroos.

– Trooppisissa oloissa viihtyvät apinat ovat huomattavasti pienikokoisempia, jotta niille on järjestettävissä hyvät sisätilat, kun ulkona on pakkasta.

Eläintenhoitotyö muodostuu rutiineista, mutta sen lisäksi vaaditaan uutteruutta, kekseliäisyyttä ja hyviä vuorovaikutustaitoja… varsinkin apinoiden kanssa! Lisää aiheesta kuullaan luennolla.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!