Vapriikissa kuullaan antiikin Kreikasta

Keskiviikkona 24.9. Vapriikissa kuullaan uusintana yleisön pyynnöstä viime kevään luento. FT Marja-Leena Hänninen puhuu aiheesta Antiikin Kreikka: demokratian kehdosta Aleksanteri Suuren maailmanvaltaan. Luennoille on vapaa pääsy, ja se alkaa kello 18. Ennen luentoa pääsylipun lunastaneet voivat tutustua Afroditen valtakunta –näyttelyyn opastetulla kierroksella.

  • Julkaistu
    22.9.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Mitä antiikin Kreikasta on jäänyt jälkipolville? Kreikkalaisessa kulttuurissa ihaillaan muun muassa demokratiaa, filosofiaa, draamaa ja kirjallisuutta sekä arkkitehtuuria ja veistotaidetta. Toisaalta voidaan kysyä, onko kaikki kreikkalaisessa kulttuurissa ihailtavaa. Oliko demokratia sitä mitä me nykymaailmassa demokratialla ymmärrämme? Mitä ajatella orjuudesta ja naisen alisteisesta asemasta?

Luennolla pohditaan myös sitä, miten kreikkalainen kulttuuri ja kreikkalaisuus muuttuivat, kun pohjoisesta tullut valloittajakansa makedonialaiset otti Kreikan haltuunsa. Aleksanteri Suuri loi ennennäkemättömän imperiumin.

FT Marja-Leena Hänninen on opiskellut historiaa ja klassisia kieliä Helsingin yliopistossa ja väitellyt siellä vuonna 2000. Hänninen on myös antiikin historian dosentti Tampereen yliopistossa.

Antiikin Kreikka: demokratian kehdosta Aleksanteri Suuren maailmanvaltaan
Luento 24.9.2014 klo 18 Vapriikissa. Luennon jälkeen kello 19.30 on mahdollisuus osallistua Afroditen ilot -erikoiskierrokselle. Teemakierroksella tutustutaan Välimeren alueen muinaisten kulttuurien seksuaalietiikkaan, tabuihin, prostituutioon, hetero- ja homoseksuaalisuuteen sekä eroottiseen taiteeseen.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!