Vapriikissa luennoidaan naisen asemasta Kiinan keisarin hovissa

Keskiviikkona 20.9. kello 18 Vapriikissa kuullaan FT Riikka-Leena Juntusen luento Kiinalainen nainen hovissa ja muurien ulkopuolella. Luennolle on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    18.9.2017
  • Kirjoittanut
    Suvi Syynimaa

Luento kurkistaa Pekingin Kielletyssä kaupungissa 1800-1900-lukujen vaihteessa asuneiden manchu-naisten elämään. Nämä naiset muodostivat hyvin pienen ja poikkeuksellisen ryhmän Kiinan sisällä, mutta samalla heidän elämänsä heijasteli muurien ulkopuolella vallitsevaa kokonaiskulttuuria, sen tapoja, ihanteita ja arkea. Useat hovin naiset löysivät elämälleen tarkoituksen niiden samojen rajojen sisältä, jotka kiinalainen yhteiskunta oli asettanut naisten elämän ympärille.

 

Luento pohtii naisille varattua fyysistä ja sosiaalista tilaa ja sen antamia mahdollisuuksia ja rajoitteita, mutta myös arkisia asioita, kuten pukeutumista, jalkojen sidontaa ja eri elämänvaiheiden naisille tuomia velvoitteita.

 

Tutkija Riika-Leena Juntunen on erikoistunut Kiinan kulttuuriin ja historiaan, ja innostunut kaikesta, mikä liittyy tilaan, erityisesti yhteisöjen kehittymisestä, tilan siirtymisestä kulttuurista toiseen, ihmisten ja tilan välille syntyvästä suhteesta ja puutarhoista.

 

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!