Vapriikissa luento Draculasta ja Dark Market -tori

Vapriikissa järjestetään Lumous-festivaaliin liittyvä Dark Market -tori lauantaina 13.7. Asko Alanen luennoi auditoriossa kello 15 aiheesta ”Dracula – elokuvakauhun kuolematon ruhtinas”. Ostoksille ja luennolle on vapaa pääsy. Päivän aikana on tarjolla myös kolme opastusta Vapriikin Dracula-näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  • Julkaistu
    7.7.2019
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Asko Alanen käy läpi luennollaan tiivistetysti Draculan ja muiden vampyyrien elokuvallisen historiikin, vampyyrien saavuttaman aseman kauhuelokuvan lajityypissä, keskeisten elokuvien eri kehitysvaiheet sekä niiden vaikutukset muihin elokuviin, tv-sarjoihin ja muuhun kulttuuriin.

Alanen kertoo myös Draculasta ja muista vampyyrikulttuurin kirja- ja näytelmäklassikoista oman aikansa kuvastajina ja alkuperäisinä taruperinteen muokkaajina. Esiin tuodaan myös vampyyrikulttuurin asema ja kehitys Suomessa.

Asko Alanen on kulttuurin moniottelija – elokuvakirjoittaja, rockjournalisti, sarjakuvatoimittaja, dekkariharrastaja, tietokirjailija, kustannustoimittaja sekä kääntäjä.

Opastukset 13.7.
Klo 14 Dracula – vampyyrit Vapriikissa
Klo 15 Teemaopastus Dracula-näyttelyssä: Vlad Seivästäjä – mies ja maine
Klo 17 Teemaopastus Dracula-näyttelyssä: Verenjanoinen tusina (K-18)

Luento klo 15, Asko Alanen: Dracula – elokuvakauhun kuolematon ruhtinas

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!