Vapriikki aloittaa lasten museoviikon 17.10.

Syysloman alkaessa museokeskus Vapriikki kutsuu perheet viihtymään museoon! Viikon starttaa 17.10. Lasten ritarillinen museosunnuntai, jolloin pääsyliput museoon ovat aikuisiltakin vai lastenlipun verran. Huom.! Syyslomaviikolla Vapriikki on avoinna myös maanantaina! Maanantaista perjantaihin on tarjolla opastuksia ja työpajoja eri näyttelyihin – jokaisella päivällä on oma teemansa. Innostutaanko teidän perheessänne pelaamisesta, luonnontutkimuksesta vai kenties palomiehen hommista?!

  • Julkaistu
    16.10.2021
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Ohjelma:

SUNNUNTAI 17.10. Lasten ritarillinen museosunnuntai 10–17

Lasten ritarillinen museosunnuntai kutsuu urheita lapsia ympäri valtakunnan osallistumaan jännittäviin seikkailuihin! Luvassa on muun muassa pajoja, teemaopastuksia Ritarit-näyttelyyn sekä lasten oma miekkailukoulu. Kaikki aktiviteetit sopivat yli 5-vuotiaille. Osaan tapahtumista on rajoitettu osallistujamäärä, joten niihin ilmoittaudutaan infossa. Muutokset mahdollisia.

Klo 10–12 ja 13–14 Astu aseisiin -miekkailukoulu

Keskiaikaisessa miekkailukoulussa opetellaan hyökkäyksen ja puolustuksen alkeet. Olisiko sinustakin ritariksi? Taistelua opettaa Harmaasudet ry.

Klo 11–13 Kirjurin paja

Sulkakynä käteen ja mustepullo auki! Postimuseon pajassa jokainen voi olla kirjuri. Tule hiomaan käsialasi kuntoon, kirjoittamaan kaunoa tai kokeilemaan fraktuuraa.

Klo 11, 15 ja 16 Pikkuritarien kierros

Koko perheen kierroksella kuullaan tarinoita hurjista lohikäärmeistä ja hovielämästä. Samalla opit myös vaakunaopin alkeet!

Klo 12 ja 13 Ritarin ratsu – sotakone vai ystävä?

Kierroksella tutustutaan ritariajan hevosten maailmaan myyttisestä Kuuraharjasta ritarien valkoisiin ratsuihin. Tekivätkö ritariajan hevoset – vai pikemminkin ponit – muutakin kuin kävivät sotaa?

Klo 13.30, 14.30 ja 15.30 Pyhä Yrjänä ja lohikäärme

Keskiaikamusiikkipajassa pääset kuulemaan ja säveltämään balladeja, harjoittelemaan tanssia sekä kokeilemaan vanhoja perinnesoittimia. Vetäjänä etnomuusikko Petra Käppi.

Klo 14 Lasten luento: Satumaiset ritarit

Luennolla sukelletaan ritarien maailmaan. Kuulet ritarien elämästä keskiajalla ja opit, miten ritariksi tultiin. Lisäksi tutustut ritareista tarunhohtoisimpiin, kuningas Arthurin pyöreän pöydän ritareihin, ja heidän seikkailuihinsa. Mistä he saivat supervoimansa? Kuka hahmoista on sinun suosikkisi? Ritarielämästä kertoo FT, dos. Susanna Niiranen.

Klo 15–17 Tähdätkää! Ritarillista jousiammuntaa

Osutko maaliin vai lentääkö nuolesi hutiin? Tule testaamaan jousiammuntataitojasi Vapriikin pihaan! Järjestäjänä Hämeen keskiaikaseura. Säävaraus.

 

SYYSLOMA 18.-22.10 .

Tervetuloa viettämään syyslomaa Vapriikkiin! Vapriikissa tapahtuu joka päivä, myös maanantaina. Kaikki aktiviteetit sopivat yli 5-vuotiaille. Lisäksi jaossa on Vapriikin museorastirata, jonka suorittamisesta saa pienen palkinnon. Muutokset mahdollisia. Osaan tapahtumista on rajoitettu osallistujamäärä, joten niihin ilmoittaudutaan infossa.

Maanantai 18.10. pelipäivä

Klo 12–14        Kyä lähtee! Peluutusta jääkiekkomuseon simulaattorissa

Klo 12–15        Non-stop retropelejä ja pöytälätkää Suomen pelimuseon areenalla

Klo 13–15 VR-peluutusta Pelimuseossa

Tiistai 19.10. luontopäivä

Klo 11               Luontotohtorin opastus: Eläinten ja kasvien havainnointi luontoretkellä

Luontotohtorin opastuksella tutustutaan Tampereen luonnontieteellisen museon näyttelyyn ja paikallisluontoon sekä kuullaan samalla vinkkejä, miten erilaisia eläimiä ja muita eliöitä voi luonnossa tarkkailla. Opastus on suunnattu erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Kesto 1 h, rajoitettu osallistujamäärä.

Klo 11, 12, 13, 14 ja 15

Oivalluksia ja pelejä luonnosta -paja

Luontoa voi tutkia lukemattomin eri tavoin, joskus tarvitaan sorminäppäryyttä, joskus nopeutta, toisinaan hiljaista pohdintaa. Kaikki tavat avaavat meille lähiympäristön ihmeellisyyttä. Luontokoulu Korennon paja sopii kaikenikäisille. Rajoitettu osallistujamäärä.

Klo 12, 13 ja 14

Karhunkierros Tampereen luonnontieteellisessä museossa

Karhu valmistautuu talviunille Luonnontieteellisen museon lastenkierroksella. Mitä syksyisestä metsästä löytyy ravinnoksi pitkää talvea varten?

Klo 13

Lasten tiedeluento: Harrastusvälineitä luontoon

Sinäkin voit lähteä tutkimusmatkalle luontoon ja innostua erilaisista luontoharrastuksista, joista vinkkejä antaa Tampereen luonnontieteellisen museon tutkija Riikka Elo. Tiedätkö miten ötököitä saa kiinni? Tai mitä kasveja ja sieniä saa poimia? Ja miten ihmeessä voi nähdä ja tunnistaa lintuja? Lasten tiedeluennolla vastaukset selviävät ja pääset kokeilemaan luontoharrastusvälineitä. Kesto puoli tuntia, ennakkoilmoittautuminen Vapriikin infossa.

Keskiviikko 20.10. tilkusta täkkiin -askartelupäivä

klo 12               Perhekierros Finlayson 200 -näyttelyyn

klo 13–14         Wanhan ajan pelejä

Oletko haka muistipeleissä? Entä kuinka sinulta sujuu domino? Tule testaamaan taitosi!

klo 14               Perhekierros Finlayson 200 -näyttelyyn

klo 12–15         Askartelun iloa!

Anna mielikuvituksesi lentää kauhoessasi Finlaysonin vanhoja kankaita. Oletko kenties mahtava muotisuunnittelija vai kova kutoja? Non-stop.

Torstai 21.10. tulitorstai

klo 12–15         Pelastajia näyttelytilassa

Haluaisitko olla isona savusukeltaja, ensihoitaja tai muuten vain arjen sankari? Tule jututtamaan oikeaa pelastajaa Tampere liekeissä -näyttelyyn!

klo 12 ja 13      Perhekierros Tampere liekeissä -näyttelyyn

Klo 12.30 ja 13.30
Lasten turvallisuustuokio. Kuinka hälytetään apua? Entä mitä tulee tehdä, jos kynttilä kaatuu? Turvallisuustuokiossa saat vastaukset kinkkisimpiinkin kysymyksiin hädän hetkellä.

Klo 13, 13.30, 14 ja 14.30
Lyhytelokuvaesitys: 112 – Tehtävä Luminaryssä. Pelastuslaitoksen ja Vapriikin videossa seurataan, miten hälytysoperaatio korkeassa tornitalossa hoidetaan.

Klo 13–15
Tulikuuma hamahelmipaja. Kokoa hamahelmistä ambulanssi, paloauto tai vaikkapa liekki, ja askartele itsellesi muistoksi vaikkapa magneetti, rintakoru tai avaimenperä. Non-stop.

Perjantai 22.10. postiperjantai

Klo 12–15        Sanomalehden kierrätys -paja

Mitä kaikkea sanomalehdestä voikaan tehdä, kun se on luettu läpi? BCEnsemblen taiteilijat Milla ja Petri Neuvonen opastavat sanomalehden jatkokäyttöä pajassa.

Klo 13, 13.45 ja 14.30

Juniorijakelija-peli ja leikkikierrokset

Juniorijakelija-lastenkierroksilla pääset kokeilemaan ja kisaamaan erilaisissa sanomalehtiteemaisissa tehtävissä. Osaatko yhdistää otsikot oikeisiin lehtijuttuihin, selviätkö varhaisjakelijan esteradasta? Rajoitettu osallistujamäärä.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!