Vapriikki avasi näyttelyn Hurriganesista

Vapriikissa avautui 1.4. näyttely Hurriganes. Se kertoo legendaarisesta suomalaisyhtyeestä, jonka konstailematon rock ja estoton lavashow saivat jäykät suomalaiset innostumaan.

  • Julkaistu
    30.3.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Hurriganes toi takaisin fanihysterian ja riehakkuuden tanssilavoille, työväentaloille ja koulubileisiin. Sellaista ei ollut Suomessa nähty sitten 1960-luvun alun pop-villityksen.

1970-80–luvuilla yhdeksän kultalevyä ja neljä timanttilevyä Suomessa sekä yhden supertimanttilevyn albumimyynnistään Skandinaviassa pokannut Hurriganes löi itsensä läpi myös Ruotsissa. Muun Euroopan valloitus jäi kuitenkin lähtöruutuun. Hurjan menestyksensä lisäksi bändi muistetaan myös remuenglannistaan, dramaattisista kitaristinvaihdoksistaan ja rankan rock-elämän uhreina kuolleista jäsenistään.

Näyttely on syntynyt Hurriganes-valokuvaajan ja -keräilijän aloitteesta. Siksi se on myös kertomus rakkaudesta rock’n’roll-musiikkia kohtaan ja faniudesta, joka kantaa läpi elämän.
Keikkabussin takapenkillä, tanssilavojen takahuoneissa ja konserttien metelissä vietetyt tunnit välittyvät Risto Vuorimiehen upeista kuvista. Keräilijä Esa Elgström muistaa vieläkin kesän 1974, kun hän 10-vuotiaana kuuli ensimmäisen kerran radiosta Hurriganes-sinkun ”Do You Wanna Dance”. Viimeistään Roadrunner-albumin julkaisun myötä oli selvää, ettei tästä ollut paluuta.

Nyt Esa koordinoi laajaa Hurriganes-verkostoa, joka on lainannut muistojaan Vapriikin näyttelyyn. Esillä on muun muassa bändin jäsenten soittimia, esiintymisvaatteita, kultalevyjä ja fanitavaraa.
Remun sanoin: ”Koska eihän Suomessa ole muita rock’n’roll-bändejä kuin Hurriganes!”

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!