Vapriikki avaa pakohuoneen

Ilvesmetsän Aarre -pakopeli vie museokävijät metsään, jonka kohtalo on vaakalaudalla. Peli on pelattavissa 4.10. alkaen Vapriikin Galleriassa.

  • Julkaistu
    30.9.2022
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vanhassa metsässä kuhisee. Metsän puut uhataan kaataa ja eläimet ovat kauhuissaan. Apua tarvitaan! Metsän pelastamiseksi on keino: luonnon havainnointi ja uhanalaisten lajien löytyminen – erikoiset lajilöydöt voivat estää puiden kaadon. Työhön on jo kutsuttu professori Toutain, mutta aika uhkaa loppua kesken. Professori ei selviä urakasta yksin ja tarvitsee innokkaita luontotarkkailijoita apuun. Uskaltaudutko sinä ja tiimisi metsän siimekseen etsimään ratkaisua? Löydättekö metsän todellisen aarteen?
Elämyksellisen pakohuonepelin suositeltu ryhmäkoko on 2 – 6 henkilöä. Ryhmän tehtävänä on ratkaista vastaan tulevia pulmia, jotka on selvitettävä tunnissa. Pakohuonemainen peli sopii kaikenikäisille pelaajille 11-vuotiaista ylöspäin. Peli on paitsi hauska, myös pedagoginen: se kannustaa luovaan ongelmanratkaisuun, keskusteluun ja havainnointiin.
Ilvesmetsän aarre voi auttaa myös ympäristö- ja ilmastoahdistukseen, sillä se kannustaan toimimaan – pienet onnistumiset ja löydöt kannustavat! Pakohuonepelin toteutuksessa on huomioitu kestävän kehityksen periaatteet, ja sen rakentamisessa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia Vapriikin aiemmista näyttelyistä.

Pelattavissa erikoismaksulla 4.10. alkaen ti-pe klo 16.30 – 17.30 ja la-su klo 10.30; 12.30; 14.30; 16.30.

Pakopeli Vapriikissa 4.10.2022 — 30.7.2023.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!