Vapriikki avautuu tiistaina 2.6.

Museokeskus Vapriikki avaa jälleen ovensa tiistaina 2.6. Suosittu Ostia, portti Roomaan -näyttely jatkaa tammikuulle. Galleriassa avautuu uusi näyttely, Tiistaitarjotin, joka vie kävijän 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien reseptien maailmaan. Lisäksi Postimuseo avaa kokouskäytävällä uuden pienoisnäyttelyn Kirjekulttuuria postikorteilla.

  • Julkaistu
    30.5.2020
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Matkalle ei ehkä pääse tänä kesänä, mutta Vapriikissa pääsee Ostiaan, antiikin Rooman satamakaupunkiin. Museovieras voi kulkea Ostian kaduilla ja kujilla, jossa lastataan Roomaan meneviä jokilaivoja, käydään kauppaa, palvotaan jumalia, käydään kylpylässä ja viihdytään tavernassa.

Toisen kerroksen Galleriassa avautuu todellinen retroherkku, uutuusnäyttely Tiistaitarjotin. Näyttely perustuu valokuvaaja ja läänintaiteilija Juhani Riekkolan ja hänen vaimonsa kotitalousopettaja Eeva Junkkari-Riekkolan toimittamaan ruoka-artikkelisarjaan, jota Aamulehti julkaisi viikoittain vuosina 1974–78. Ruokakulttuuriin pureudutaan Riekkolan fantastisten annoskuvien sekä Junkkari-Riekkolan oivallisten ruokaohjeiden ja viikoittaisten ruokalistojen kautta. Näyttelyyn liittyy myös 70-luvun keittokirja, jota voi ostaa Vapriikin museokaupasta.

Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttely avautuu juhannuksen jälkeen, 23.6.

Museoravintola Valssi palvelee maanantaista 1.6. alkaen normaalien avoinnaoloaikojen puitteissa, koronarajoitukset huomioiden.

Koko Vapriikissa on tehostettu siivousta ja tapahtumat sekä yleisöopastukset on peruttu kesän ajalta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!