Matkalle ei ehkä pääse tänä kesänä, mutta Vapriikissa pääsee Ostiaan, antiikin Rooman satamakaupunkiin. Museovieras voi kulkea Ostian kaduilla ja kujilla, jossa lastataan Roomaan meneviä jokilaivoja, käydään kauppaa, palvotaan jumalia, käydään kylpylässä ja viihdytään tavernassa.
Toisen kerroksen Galleriassa avautuu todellinen retroherkku, uutuusnäyttely Tiistaitarjotin. Näyttely perustuu valokuvaaja ja läänintaiteilija Juhani Riekkolan ja hänen vaimonsa kotitalousopettaja Eeva Junkkari-Riekkolan toimittamaan ruoka-artikkelisarjaan, jota Aamulehti julkaisi viikoittain vuosina 1974–78. Ruokakulttuuriin pureudutaan Riekkolan fantastisten annoskuvien sekä Junkkari-Riekkolan oivallisten ruokaohjeiden ja viikoittaisten ruokalistojen kautta. Näyttelyyn liittyy myös 70-luvun keittokirja, jota voi ostaa Vapriikin museokaupasta.
Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttely avautuu juhannuksen jälkeen, 23.6.
Museoravintola Valssi palvelee maanantaista 1.6. alkaen normaalien avoinnaoloaikojen puitteissa, koronarajoitukset huomioiden.
Koko Vapriikissa on tehostettu siivousta ja tapahtumat sekä yleisöopastukset on peruttu kesän ajalta.