Vapriikki on entistä monipuolisempi

Jos kävit Vapriikissa viimeksi terrakotta-armeijan aikaan, tuskin tunnistat paikkaa entiseksi.

  • Julkaistu
    29.1.2015
  • Kirjoittanut
    Marjo-Riitta Saloniemi

Heti savisotilaiden lähdettyä alkaneessa remontissa museokeskuksen yleisö- ja näyttelytilat kasvoivat yli tuhannella neliömetrillä. Tilojen mukana muuttuu myös tarjonta, joka laajenee ja monipuolistuu entisestään.

Jo viime keväänä päästiin Vapriikin uudessa päänäyttelyhallissa ihailemaan Afroditen valtakuntaa. Kesän kynnyksellä avautuneissa toisen kerroksen näyttelytiloissa on ehditty esitellä vuoden luontokuvia sekä Kanadan inuiittien ja Rudolf Koivun taidetta.

Luonnontieteellisen museo tila tuplaantuu muutaman kuukauden kuluttua. Uudet ja modernit kokoustilat palvelevat Vapriikin kokousasiakkaita entistä paremmin. Eräs unelma, opetuksen tarpeisiin suunniteltu työpajatila, on myös vihdoin totta. Siellä onnistuvat yhtä hyvin niin vauvojen värikylvyt, lasten synttärit ja rumputyöpajat kuin aikuisten kalligrafiakurssitkin.

Vapriikki tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Elämyksellinen Postimuseo avautui viime syksynä ja siellä voit tutustua myrskyävään Ahvenanmereen, herättää postimestarin tai ratsastaa puhuvalla postihevosella. Kivien ja mineraalien kiehtova ja hehkuvan värikylläinen maailma ihastuttaa kävijöitä upouudessa Kivimuseossa, jossa esillä on jalo- ja korukiviä, rakennus- ja koristekiviä, hyötymineraaleja, meteoriitteja, fossiileja ja dinosaurusten munia.

Maaliskuussa starttaa varma lasten suosikki, Luonnontieteellinen museo, jonka uudessa osiossa esitellään monia yleisön toivomia ja uusia asioita tutkivalla ja aistikkaalla tavalla. Lokakuussa Vapriikissa toimintansa aloittaa viestinnän ja mediahistorian ilmiöihin pureutuva mediamuseo Rupriikki. Luit aivan oikein – neljä uutta museota yhden vuoden aikana!

Vuosi 2015 on Vapriikin näyttelytarjonnan ennätysvuosi, esillä on yhteensä 23 näyttelyä, joista 10 uutta pienempää tai suurempaa erikoisnäyttelyä. Tarjolla on historiaa, muotia, luontoa, tekniikkaa, urheilua, tiedettä ja taidetta. Teemat vaihtelevat keskiaikaisista pyhiinvaelluksista ja pääsiäisen postikorteista jääkiekkoon, leluihin ja kenkämuotiin.

Mielenkiintoista tutkittavaa löytyy varmasti kaikenikäisille ja moneen makuun. Ja mikä parasta – kaikki yhdellä lipulla. Runsasta näyttelyohjelmistoa täydentää vielä monipuolinen tapahtuma- ja ohjelmatarjonta, joista jo perinteeksi ovat muodostuneet tammikuinen Vapriikki Vintage; Museoiden yö sekä kevään ja syksyn lasten museosunnuntait.
.

 

 

 

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!