Vapriikki julkaisi sisällissodan kuvia kaikkien käyttöön

Vapriikin kuva-arkisto on julkaissut Flickrissä yli 100 valokuvaa Suomen sisällissodan tapahtumista. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin.

  • Julkaistu
    20.5.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Suomen sisällissodasta tulee vuonna 2018 kuluneeksi sata vuotta. Sen seurauksena jo nyt kiinnostus vuoden 1918 tapahtumiin on kasvanut. Vapriikin kuva-arkiston Flickrissä  julkaisemat yli 100 valokuvaa Suomen sisällissodan tapahtumista liittyvät pääosin Tampereen taisteluun, joka oli sisällissodan suurin ja ratkaisevin yhteenotto. Vapriikin kuva-arkisto tarjoaa kuvamateriaalin vapaasti kaikkien käytettäväksi. Kuvat on tallennettu korkearesoluutioisina jpg-kuvina.

Kuvat on julkaistu lisenssillä CC BY. Kuvia voi jakaa, kopioida ja muokata ja käyttää myös kaupallisessa tarkoituksessa. Jaettaessa on mainittava lisenssi. Kuvien yhteydessä on aina lähteenä mainittava Vapriikin kuva-arkisto ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.

Nyt julkaissut valokuvat tuovat monipuolisesti esiin sisällissodan tapahtumat ja ilmiöt. Mukana on sekä tunnettuja että harvinaisia valokuvia. Osa kuvista saattaa järkyttää, sillä niistä käy ilmi sodan raakuus.

Kuvien jakamisen tavoitteena on lisätä tietopääomaa, tarjota kuvia kaikkien käyttöön ja uusia mahdollisuuksia tutkimus- ja koulutussektorille, kehittää parempia palveluja ja lisätä kansalaisten osallistumista. Avoimen datan periaatteiden mukaan aineisto on kenen tahansa vapaasti käytettävissä ja jaettavissa. Kokoelmien julkaiseminen verkossa ja jakaminen avoimena datana antaa siten kaikille mahdollisuuden tutustua kulttuuriperintöömme ja käyttää sitä uusilla tavoilla.

Kuviin

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!