Vapriikki mukana Kulttuuri-Hackathonissa

Vapriikki avasi yleisölle kuvia sodanjälkeisestä teollistuvasta Tampereesta sekä arkipäivän esineistä, työkaluista ja teollisuuden koneista.

  • Julkaistu
    6.2.2015
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Tänä viikonloppuna Helsingissä vietettävä Hack4FI – Hack your heritage -kulttuurihackathon kokoaa yhteen koodareita, designereita, muisti- ja kulttuuriorganisaatioita, taiteilijoita, graafisia suunnittelijoita sekä muita avoimesta kulttuurista kiinnostuneita luomaan vanhasta uutta. Vapriikki on mukana hackathonissa avaamalla yleisölle kuvia sodanjälkeisestä teollistuvasta Tampereesta sekä arkipäivän esineistä, työkaluista ja teollisuuden koneista.

Hackathon aloitusviikonloppu järjestetään Aalto Media Factoryssa. Viikonlopun jälkeen alkaa kuuden viikon mittainen projektien työstövaihe, jonka aikana työt viimeistellään.
Tapahtuman aikana luodaan uusia kulttuurituotteita, palveluita ja palvelukonsepteja, taide- ja kulttuurituotteita sekä ratkaisuja muisti- ja kulttuuriorganisaatioiden konkreettisiin ongelmiin. Materiaalina ovat suomalaisten kulttuuri- ja muistiorganisaatioiden avaamat kulttuurinaineistot.

Hackathon huipentuu 26.3. järjestettävään päätösgaalaan, jossa valmiit työt esitellään ja parhaimmistoa palkitaan.
Tapahtuma on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Lisää tietoa hankkeesta
Vapriikin aineistot

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!