Vapriikki tuplasi kävijämääränsä

Museokeskus Vapriikissa Tampereella kävi vuonna 2013 188 527 näyttelyvierasta. Luku on Vapriikin kaikkien aikojen ennätys. Ylivoimaisesti eniten asiakkaita kiinnosti Terrakotta-armeija ja Kiinan keisarien aarteet –näyttely.
  • Julkaistu
    8.1.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Myös Muumiot – matka kuoleman valtakuntaan veti hyvin yleisöä. Egypti- ja Kiina-aiheiset keskiviikkoluennot vetivät aina salin täyteen kiinnostuneita, samoin lukuisat muut tapahtumat. Perusnäyttelyistä asiakkaita kiinnosti eniten Luonnontieteellinen museo.

Vuonna 2012 Vapriikin näyttelyissä kävi 86 102 kävijää. Museokeskus onnistui siis yli kaksinkertaistamaan kävijämääränsä viime vuonna.

– Teimme hartiavoimin töitä ja odotimme toki menestystä, mutta tämä on aivan sensaatiomainen lukema, sanoo vs. museonjohtaja Marjo-Riitta Saloniemi

– Kaikki meni nappiin. Nyt jännitämme kuinka suosituiksi antiikin aarteet nousevat.

Vuonna 2014 Vapriikissa on luvassa useita vaihtuvia näyttelyitä, joista ensimmäisenä avautuu Afroditen valtakunta 21.3. Syksyn tapaus on uuden Postimuseon avautuminen.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!