Vapriikki on Vuosisadan museo

Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan Kulttuurigaalassa keskiviikkona 18.10. kuuden finalistin joukosta. Vuosisadan museon tittelistä kisasivat gaalassa Aboa Vetus & Ars Nova, Ateneum, Vapriikki, Serlachius-museot, Suomen kansallismuseo ja Visavuoren museo.

  • Julkaistu
    19.10.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Satavuotias Suomi juhli 18.10. itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä palkitsi tilaisuudessa museokeskus Vapriikin Vuosisadan museo -tittelillä.

– Tampereen Vapriikki on tätä päivää. Tuore, laajalti verkostoitunut, monikasvoinen, keskellä kaupunkilaisten arkea. Sen juuret ovat syvällä Pirkanmaan historiassa, teollisuudessa, kalliossa ja vesissä, latva tulevaisuudessa. Iloinen, dynaaminen, osaava, kaikenikäisille ja -karvaisille jääkiekkofaneista nykytaidefriikkeihin. Ei ehkä leimallisesti kuluneen vuosisadan museo, mutta tulevan kyllä!, Yrjänä perusteli innostuneena valintaansa.

Yleisö mukana Vuosisadan museo valinnassa

Yleisö osallistui Vuosisadan museon valintaan äänestämällä suosikkejaan kesän alussa. Suomen museoliiton hallituksen asiantuntijaaraati valitsi kuusi finalistia kymmenen eniten yleisöääniä saaneen joukosta.

Finalistimuseoita olivat Aboa Vetus & Ars Nova, Ateneum, Museokeskus Vapriikki, Serlachius-museot, Suomen kansallismuseo ja Visavuoren museo.

A.W. Yrjänä tutustui finalistimuseoihin syykuussa ja arvioi monen näkökulman kautta, minkä museon valitsi Vuosisadan museoksi. Tämän ainutkertaisen kunnian ja nimityksen voittajaksi sai Museokeskus Vapriikki.

Kulttuurigaalan palkinto, Wäinö Aaltosen Kultalilja, on esillä Vapriikin aulassa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!