Viikinkien idäntie aiheena Vapriikin luennolla

Vapriikin keskiviikkoiltojen luentosarja on edennyt toiseksi viimeiseen osaansa. Keskiviikkona 22.11. kello 18 arkeologi Sami Raninen kertoo viikinkien idäntiestä. Mikä se on, ja mihin sitä pitkin kuljettiin? Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsymaksun maksaneilla on mahdollisuus tutustua Birckala 1017 -näyttelyyn opastetulla kierroksella.

  • Julkaistu
    28.11.2017
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Viikinkiajan (800 -1050) tärkeimpiin ilmiöihin lukeutui viikinkien idäntie, Itä-Euroopan suuria jokia pitkin kulkenut kauppareittien järjestelmä, joka yhdisti Itämeren alueen Bysanttiin, Lähi-itään ja Keski-Aasiaan. Idäntie vei viikinkikauppiaita Bagdadiin saakka. Idäntien suurilla markkinapaikoilla pohjoisen tuotteet, kuten turkikset ja orjat, vaihtuivat esimerkiksi hopearahoihin ja silkkikankaisiin, joita päätyi Pirkanmaalle saakka.

Keskiviikkona Sami Raninen kertoo pääpiirteet idäntien synnystä, kukoistuksesta ja hiipumisesta sekä niiden vaikutuksesta viikinkiajan suomalaisten ja hämäläisten elämään.

Ke 22.11. klo 18 FM, arkeologi Sami Raninen: Viikinkien idäntie – Itämereltä Välimerelle ja Kaspianmerelle. Vapaa pääsy.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!