Vuoden luontokuva 2013 esillä Vapriikissa

Vuoden Luontokuva 2013 on Jukka-Pekka Tikkasen käärmekuva “Elävältä nielty”. Sen voi nyt nähdä Vapriikissa yhdessä kilpailun sarjavoittajien kanssa. Näyttely kiertää Suomessa, ja viivähtää Vapriikissa 10.8. saakka.

  • Julkaistu
    25.6.2014
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Ensimmäisestä Vuoden Luontokuva -kilpailusta alkaen Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on esitellyt kilpailussa palkitut kuvat ympäri maata kiertävänä näyttelynä, nyt 33. kerran. Vuoden 2013 kokonaisuus muodostuu 8 sarjavoittajasta, 8 kakkossijalle yltäneestä ja 24 kunniamaininnalla palkitusta kuvasta.

Tuomaristo kiittää vuoden luontokuvaa käsittämättömän huikeaksi. Ensi silmäyksellä on vaikea käsittää, mitä kuvassa tapahtuu, kunnes oivaltaa, että siinä vaskitsa kohtaa loppunsa.

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry on järjestänyt Vuoden Luontokuva -kilpailun vuodesta 1981 alkaen. Sen tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä: sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Kaikki kuvat on kuvattu maamme rajojen sisäpuolella. Vuonna 2013 yli tuhat kuvaajaa lähetti kilpailuun 11555 kuvaa – määrä on kilpailun historian suurin.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!