Vuoden luontokuvat 2015 Vapriikissa

Vapriikissa voi ihastella 10.6.–14.8. Vuoden luontokuva 2015 –kilpailun satoa. Ympäri Suomea kiertävässä näyttelyssä on esillä yhteensä 40 kilpailussa menestynyttä kuvaa: sarjavoittajat, toisen palkinnon saavuttaneet ja kunniamaininnoilla palkitut.

  • Julkaistu
    10.6.2016
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Vuoden Luontokuva 2015 on kainuulaisen Antti Leinosen Kuhmossa ottama ”Äiti oota”, maaginen siluettikuva hirven vasasta emon perässä. Tuomariston mukaan kuvaajalle tulee vastaan harvoin näin upeaa hetkeä, ja se on osattu hyödyntää täydellisesti. Herkkä siluetti vasasta emon perässä, niukat värit, rajaus ja jalkojen rytmi hipovat täydellisyyttä. Kuvaaja on rajannut rohkean ja perinteisiä sommittelusääntöjä rikkovan siluetin.

Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailuun osallistui 11503 kuvaa. Kuvat kilpailivat 8 eri sarjassa. Suosituin sarja oli linnut. Kaikkiaan palkittiin vähintään kunniamaininnalla 40 kuvaa, jotka muodostavat Vuoden Luontokuvat –näyttelyn.

Voittaja Antti Leinonen on 64-vuotias ammattiluontokuvaaja ja on ensimmäinen kolminkertainen voittaja. Hänen aiemmat voittokuvansa ovat vuosilta 1990 (karhu) ja 1998 (ahma).

Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Yhdistykseen kuuluu yli 3000 jäsentä. Kaikki palkitut 40 kuvaa ovat nähtävissä osoiteessa www.vuodenluontokuva.fi

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!