Vuoden luontokuvat 2018 esille Vapriikkiin

Vuoden Luontokuvat -näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Näyttely on esillä Vapriikissa 1.2.–31.3.2019

  • Julkaistu
    29.1.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Näyttely esittelee kaikki 40 Vuoden Luontokuva 2018 -kilpailussa palkittua kuvaa. Vuoden luontokuvat on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu.

Vuoden 2018 -kilpailuun osallistui noin 13 900 kuvaa.  Kuvat kilpailivat aiheittain seitsemässä eri sarjassa, joissa kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Nuorille oli oma sarjansa. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajakuvan. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja, Teoksia luonnosta, jossa kuvia sai käsitellä jonkin verran vapaammin. Jokaisesta sarjasta on näyttelyssä esillä voittajakuva, toiselle sijalle yltänyt ja kunniamaininnan saaneet kuvat.

Vuoden Luontokuvaksi valittiin Kasvit ja sienet -sarjan voittaja, seinäjokelaisen Taru Rantalan kuva kissankellosta, ”Iltakello”. Taru Rantala on ensimmäinen Vuoden Luontokuva -kilpailun naisvoittaja. Tuomaristo kehui erityisesti voittajakuvan ajatonta kesän lämpöä huokuvaa tunnelmaa ja tarkkaan mietittyä sommitelmaa taustan valopalloineen.

SARJAVOITTAJAT

Kasvit ja sienet: Iltakello, Taru Rantala, Seinäjoki
Linnut: Kilpaa varjon kanssa, Markus Varesvuo, Helsinki
Maisemat: Silmä, Pekka Tuuri, Espoo
Nisäkkäät: Se on siinä, Hannu Mänty, Kurikka
Muut eläimet: Kirvan labyrintti, Timo Vesterinen, Kotka
Sommittelu ja muoto: Kallion herra, Pasi Relanto, Turku
Luonto ja ihminen: Aamulenkillä, Lassi Kujala, Kouvola
Nuoret (alle 18 v): Hylje, Vilma Rajasuu, Raisio
Teoksia luonnosta: Säteiden maalaama, Arto Ketola, Kerava

Yleisön suosikkikuva: Revontulikarhu, Ville Heikkinen, Kuhmo, Nisäkkäät-sarjan kunniamaininta

Lehdistökuvat: http://www.vuodenluontokuva.fi/vlk/sarjavoittajat2018

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!