Yleisöopastuksia Teatterikaupunki -näyttelyyn

Tampereen teatterihistoriaan pääsee kesällä tutustumaan oppaan johdolla nyt myös arkipäivisin. Teatterikaupungin salaisuudet paljastuvat tiistaisin ja torstaisin klo 14. Lisäksi yleisöopastukset näyttelyyn sunnuntaisin klo 14. Opastukset sisältyvät Vapriikin pääsymaksuun ja kestävät noin tunnin. Tervetuloa!

  • Julkaistu
    14.7.2019
  • Kirjoittanut
    Heli Nousiainen

Opastukset arkisin 1.8.2019 asti ja sunnuntaisin 18.8.2019 asti.

Vapriikissa uusimmassa näyttelyssä kurkistetaan Tampereen teatterihistoriaan, josta ei tunteita, taisteluita ja tarinoita puutu. Näyttely nostaa esiin kohtauksia perinteikkään teatterikaupungin estradeilta. Keskiössä ovat rakastetut näytelmät Hamletista West Side Storyyn, näyttämöiden tähdet ja jo unohtuneet diivat.

Tampereen dynaamista teatterikulttuuria ovat rakentaneet alkuvaiheista alkaen valovoimaiset, valtakunnallisestikin merkittävät tekijät. Sitkeydellään ja osaamisellaan he ovat vieneet teatteria eteenpäin haasteellistenkin aikojen läpi. Karismaattiset persoonat kuten Tilda Vuori, Eino Salmelainen ja Olavi Veistäjä ovat jättäneet jälkensä lähtemättömästi teatterikaupungin tarinaan. Tampereella on ollut vuosikymmenien ajan myös tärkeä tehtävä teatterialan koulutuksen piirissä.

Tunnelmalliset valokuvat, nostalgiset näyttämöpuvut, julisteet ja muu esineistö johdattavat museokävijän teatterin taianomaiseen maailmaan. Teatterikaupungin oma näyttämö tarjoaa mahdollisuuden astua estradille ja muuttua näytelmän sankariksi tai konnaksi. Löytyyköhän puvustosta sopiva asu Julialle, Hamletille tai vaikkapa Seitsemän veljeksen Juhanille?

Teatterikaupunki

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!