Ystävänpäivä Vapriikissa

Ystävänpäivänä 14.2. koko päivän kaksi ystävää pääsee Vapriikkiin yhden hinnalla. Kello 16 alkaen tarjolla Rakkaudesta lajiin -opastuksia eri näyttelyihin. Kello 18 museoravintola Valssissa TTT:n näyttelijät Emmi Kaislakari ja Saska Pulkkinen lukevat suomalaisten unohtumattomia ensisuudelmamuisteloita musiikin säestyksellä. Ravintolan tilaisuuteen on vapaa pääsy.

  • Julkaistu
    12.2.2018
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Postimuseo keräsi vuonna 2003 suomalaisilta ensisuudelmakokemuksia liittyen Suudelma-näyttelyyn. Museo päätti ottaa muistelmat esiin arkistosta ja esittää niitä yleisölle maksuttomassa tapahtumassa Ystävänpäivänä 14.2. klo 18 aiheeseen sopivan musiikin lomassa. Muistelmia lukevat TTT:n näyttelijät Emmi Kaislakari ja Saska Pulkkinen. Musiikista vastaavat Eeva Rajakangas (laulu ja kitara), Pessi Jouste (viulu) ja Mikko Antila (vibrafoni).

Muistelmat ajoittuvat 1920-luvulta nykypäivään ja niistä heijastuvat hyvin eri aikakausien tavat ja henki. Muistelmien tunnelmaa kuvaa hyvin erään nuoren naisen lause: -Olin onnesta sekaisin ja kauhusta kankeana. Jännitys, odotus ja yllätyksellisyys ovat mukana muistelmissa. Nuoremmissa kuulijoissa jotkut tarinoista saattavat herättää ristiriitaisia tunteita, koska tavat ovat muuttuneet vuosien saatossa.

Ystävänpäivänä koko päivän klo 18 saakka kaksi ystävää pääsee Vapriikkiin yhden hinnalla. Klo 18.00 alkavaan esitykseen on vapaa pääsy.
Tarjolla on myös Ystävänpäiväteemaan sopivia askartelu- ja pohtimispisteitä rakkaudesta, sekä rakkaudesta lajiin -opastuksia.

Klo 16 Rakas Tampere – Opastus Kadonneet kaunottaret -näyttelyyn.
Klo 16.30 Pikatreffit punkin kanssa – Opastus Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyyn.
Klo 17 Jäähän kohdistunut rakkaus – Lasse Oksanen ja Kimmo Leinonen tunnelmoivat Suomen Jääkiekkomuseossa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!