Tietoa Vapriikista

Monipuolinen museokeskus

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa – niistä on hyvä museokeskus tehty! Vieraitamme palvelevat myös museoravintola ja museokauppa.

Kolme nuorta miestä katselee vitriiniä, jonka sisällä on jääkiekko pelipaitoja.

Vapriikin lupaus yleisöillemme

Meille kaikki ovat tervetulleita. Lupaamme, että jokainen löytää Vapriikista itselleen jotain merkityksellistä. ​

Me Vapriikissa uskomme tiedolla inspirointiin. Teemme luonnosta ja ihmisen toiminnasta kumpuavat sisällöt houkutteleviksi ja helposti saavutettavaksi. ​

Vapriikissa oppiminen, oivaltaminen ja elämykset kuuluvat yhteen. Tarjoamme moniaistisia elämyksiä, säväyttäviä sisältöjä, eläytymisen mahdollisuuksia ja hyvää palvelua.​

Uudistumme jatkuvasti.

Kultainen veistos, esittää ihmistä.

Vapriikin visio

Vapriikki on eurooppalaisten museokeskusten edelläkävijä, joka säväyttää laajoja yleisöjä ihmisen toiminnasta ja luonnosta kumpuavilla monimuotoisilla sisällöillä ja vetovoimisilla palveluilla.

Vapriikki esittelee ajankohtaisia aiheita rohkeasti ja omaan asiantuntijuuteensa ja arvoihinsa nojaten. ​

Vapriikki on museoalan edelläkävijä, jonka toiminta perustuu avoimuuteen, asiantuntijuuteen, yhteistyöhön ja kestävyyteen.​
Vapriikki muodostaa Tampereelle yhdessä muiden toimijoiden kanssa kansainvälisen tason kulttuurin, tieteiden ja palveluiden kokonaisuuden.

Mustavalkoinen valokuva, jossa veturia nostetaan ilmaan hallissa.

Tehtaasta museoksi

Museokeskus Vapriikki toimii Tampellan tehtaan entisessä verstaassa Tammerkosken partaalla. Vapriikin vanhimmat osat on rakennettu 1880-luvulla. Suurin näyttelytila, sata metriä pitkä ja kuusitoista metriä korkea tehdashalli, on peräisin 1910- ja 20-luvuilta.

Tampella on valmistanut muun muassa vetureita ja turbiineja sekä pellavaisia damastiliinoja. Tekstiiliteollisuus päättyi 1970-luvulla ja vähitellen teollisuus on siirtynyt kokonaan pois kosken varren rakennuksista.

Museokeskus Vapriikki avautui vanhassa tehtaassa syksyllä 1996. Vuonna 2017 Vapriikki valittiin Vuosisadan museoksi.

Museokeskus Vapriikki

Tutustu videolla museokeskuksen historiaan.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Museicentret Vapriikki

Det finns säkert något för alla att se, göra eller uppleva i museicentret Vapriikki.

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.