Saavutettavuusseloste

Saavutettavuus Vapriikin verkkosivuilla

Tämä saavutettavuusseloste koskee vapriikki.fi-verkkosivustoa (www.vapriikki.fi). Seloste on laadittu 8.12.2020 tilanteen mukaisena.

Verkkosivuston saavutettavuus on arvioitu Vapriikin toimesta. Lisäksi palvelun eri osien saavutettavuutta ja huomionarvoisia tarpeita on arvioitu yhteistyössä ulkopuolisen saavutettavuuden asiantuntijoiden kanssa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Vapriikki tähtää saavutettavuudellaan täyttämään WCAG-kriteeristö 2.1 AA-tason, ja täyttää sen tällä hetkellä suurilta osin.

Pyrimme mahdollisuuksien rajoissa myös täyttämään kriteeristöä aina AAA-tasolle. Kehitämme palvelua jatkuvasti ja aktiivisesti etsimme parannettavaa ja korjattavaa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi!

Lähetä palautetta sähköpostilla osoitteeseen vapriikki@tampere.fi

Voit myös soittaa numeroon 03 5656 6966 tai vierailla infopisteellämme Vapriikin aulassa.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen!

Saavutettavuus on meille tärkeä asia, ja toivotamme tervetulleeksi kaiken palautteen sen kulloisestakin tilasta. Todellisten käyttäjien palaute on kriittistä saavutettavuuden ylläpitämiseksi, ja auttaa meitä suunnattomasti sekä kehittämään palvelua että vastaamaan olemassa oleviin tarpeisiin.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tarjoamme tukea käyttäjille joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Listaamme tähän sisältöjä jotka eivät ole saavutettavia sitä mukaa kun niitä tulee tietoomme ja/tai huomaamme ne itse. Ohessa viereisessä kolumnissa on esimerkkejä mm. arkistoidusta tai linkatusta sisällöstä.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Arkistoituja sisältöjä, kuten tiedotteita, blogikirjoituksia sekä tilasto- ja tutkimustietoja. Vapriikin Julkaisut-sivu on esimerkki tästä, kyseinen sivu sisältää paljon viihde-/tutkimusjulkaisuja .pdf-muodossa joita ei enää päivitetä ja jotka ovat kertaluontoisesti arkistoitu kaikkien saataville julkaisujärjestyksessä.

Videoita, jotka on julkaistu ennen 8.12.2020. Näistä videoista puuttuu tekstitys ja kuvailutulkkaus tai jompikumpi. Videoita saattaa olla ei-informatiivisessa muodossa esimerkiksi erillisten näyttelysivujen alussa. Videoita on myös Vapriikin Youtube-kanavalla.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!