Tervetuloa Vapriikkiin

Tammerkosken rannalla sijaitseva museokeskus Vapriikki tarjoaa yli kymmenen näyttelyä yhdellä lipulla. Museoravintola Valssiin ja museokauppaan voi pistäytyä myös ilman näyttelykäyntiä.

Museo

Vapriikista löytyy nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Kerrallaan ohjelmistossa on aina yli kymmenen näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin. Kaiken näet yhdellä lipulla. Lisätietoa Vapriikista löydät museo -osiosta.

Palvelut

Vieraitamme palvelevat museoravintola Valssi ja Vapriikin museokauppa, josta löydät hyvän kirjallisuusvalikoiman, lahjat ja mukavat tuliaiset. Vapriikki tarjoaa sekä yleisölle avoimia opastuksia että tilattavia opastuksia koululaisille, päiväkodeille ja muille ryhmille.

Avoinna ti-su klo 10-18

Poikkeukset aukioloaikoihin 2021-2022

Näyttelyt suljettu
Koko museokeskus Vapriikki on suljettu 13.12.2021-9.2.2022 aula- ja ravintolatilojen remontin ajan.

Lipunmyynti ja ravintolan kassa sulkeutuvat puoli tuntia ennen museon sulkeutumista. Museoravintola Valssi on avoinna museon aukioloaikojen lisäksi myös maanantaisin lounasaikaan klo 10.45-14.

Suosittelemme maskin käyttöä!

Koronapassi
Pirkanmaalla voimassa olevat koronarajoitukset eivät edellytä koronapassin näyttämistä museokäynnin yhteydessä. Yksittäisissä tapahtumissa passia saatetaan edellyttää yli 16-vuotiailta, mikäli kävijämäärä on yli 100 henkeä. Museon tapahtumakalenterissa on mainittu tapahtuman yhteydessä, mikäli passia tarvitaan.

Aikuiset 14€

Aikuiset

Lapset ja opiskelijat 7€

Lapset (7–17-vuotiaat), opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet

Perhelippu 32€

2 aikuista ja 1-4 alle 18-vuotiasta lasta.

Juniorivuosikortti 25€

Juniorivuosikortilla pääsee maksutta vuoden ajan tutustumaan Vapriikkiin, Postimuseoon, Tampereen taidemuseoon, Sara Hildénin taidemuseoon, Amurin työläismuseokortteliin ja Museo Milavidaan. Lisäksi juniorivuosikorttilaiset saavat 2 kpl Museoiden yön tapahtumarannekkeita.

HUOM! 1.11.2019-31.12.2020 välillä ostettujen Juniorivuosikorttien voimassaoloaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun asti.

Eläkeläiset, työttömät ja ryhmät 10€/hlö

Eläkeläiset, työttömät ja yli 10 henkilön ryhmän jäsenet. Huom! Yli kymmenen hengen ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan Vapriikin infoon.

Opastukset

Yleisöopastukset pääsymaksun maksaneille yksittäiskävijöille (ei ryhmille). Katso tilattavien opastusten hinnoittelu opastukset -osiosta.

Maksuvälineet

Pääsyliput ja Museokorttiostot voi maksaa käteisellä ja pankkikortilla. Maksuvälineinä käyvät myös kulttuurisetelit ja maksukortit: Smartum, Edenred, Tyky. Lisäksi mobiilisovellus SmartumPay ja ePassi. Meillä käy myös Kaikukortti.

Ilmaiseksi

Alle 7-vuotiaat ja sotiemme veteraanit ilmaiseksi.

Tamperelaiset oppilasryhmät maksutta ympäri vuoden. Pirkanmaalaiset oppilasryhmät maksutta tammi-huhtikuussa ja elo-joulukuussa.

Koululais- ja päiväkotiryhmän mukana seuraavat opettajat sekä kouluavustajat pääsevät maksutta museoon. Maksuton pääsy myös vammaisavustajille.


Perjantaisin klo 15-18 ilmainen sisäänpääsy museokeskus Vapriikkiin.

Huom. Ilmainen sisäänpääsy ei koske Ritarit-näyttelyä!

Vapriikinraitti

Vapriikinraitti on jalankulkuyhteys ja näköalareitti Tammerkosken itäpartaalla. Kaikille avoin raitti on auki kesäkaudella 1.5.-30.9. ravintolan aukioloaikoina ma klo 10.45-14 ja ti-su klo 10-18.

Raitti on suljettu ja avautuu jälleen keväällä 2022!

Museokortti 72 €, uusinta 68 €

Näin saavut Vapriikkiin


Jalkaisin
Rautatieasemalta ja linja-autoasemalta noin 10 min. kävelymatka.

Pyörällä
Vapriikin pääset helposti pyörällä, tutustu keskustan pyöräreitteihin tästä tai suunnittele matkasi reittioppaan avulla. Vapriikin edessä on pyörätelineitä.

Bussilla
Nyssellä pääset kätevästi Vapriikkiin. Lähimmät pysäkit:
Vapriikki (250 m): linjat 11, 30, 31
Paloasema (300 m): linjat 11, 12, 14, 15A, 15B, 29, 30, 31, 103
Keskustori C, D, E, F, G, H, J, K, L (650 m): linjat 2, 5, 7, 7Y, 8, 9, 10, 19, 33, 35, 40, 40A, 40B, 40C, 50, 52A, 52B, 70, 70A, 70B, 70Y,  80A, 80B, 80C, 80Y, 90, 90A, 90B, 90C, 90D, 90E

Ratikkapysäkki Koskipuisto (600 m): linjat 1, 3


Autolla

Ajo-ohje Tampereen keskustasta (Satakunnankadulta)

Käänny Satakunnankadulta Hotelli Tammerin kohdalta suuntaan Tampella, kadulle Lapintie.
Aja Lapintietä ja käänny K-Marketin kohdalta vasemmalle Juhlatalonkadulle.
Aja Juhlatalonkatua eteenpäin Tampellan esplanadin aukiolle. Käänny tien päässä vasemmalle ja heti oikealle Verstaankadulle.
Käänny Verstaankadulta heti M-Marketin kohdalta vasemmalle Turpiininkadulle.
Käänny Turpiininkadun päästä vasemmalle Alaverstaanraitille. Museokeskus Vapriikki pysäköintialueineen on oikealla puolella.

Ajo-ohje Tampellan alueelle Vaasan tai Helsingin suunnasta

Käänny Verstaankadulta heti M-Marketin kohdalta vasemmalle Turpiininkadulle.
Käänny Turpiininkadun päästä vasemmalle Alaverstaanraitille. Museokeskus Vapriikki pysäköintialueineen on oikealla puolella.

Pysäköintitalot:

P-Koskenparkki
Valumallinpolku 2, 33100, Tampere
Avoinna 24h
Maksimikorkeus 2.1 m
Moottoripyöräpysäköinti

P-Pellavanparkki
Verstaankatu 2, 33100, Tampere
Avoinna 24h
Maksimikorkeus 2.2 m
Moottoripyöräpysäköinti

Massun parkki
Märkäkehruunpolku, 33100 Tampere

Esteettömyys

Esteetön sisäänpääsy näyttelytiloihin

Kynnys max 2,5cm
Loiva luiska
Ovien ja kulkuväylien leveys vähintään 85cm
Pyörätuolihissi
Lainattava pyörätuoli
Lainattavat lastenrattaat

Esteetön wc

Oven leveys vähintään 80cm
Vapaata tilaa kääntymiseen 1,5m
Wc-istuimen vieressä tilaa vähintään 80cm

Esteetön sisäänpääsy näyttelytiloihin

Sisäänkäynnin läheisyydessä on tavanomaisia pysäköintipaikkoja, joilta on portaaton sisäänkäynti Vapriikkiin. Vapriikilla on käytössä yksi erillinen invapysäköintipaikka.

OtsikkoInduktiosilmukka

Kuulemisen apulaite kuulokojeen käyttäjälle. Ääni siirtyy puhtaasti, sopivalla voimakkuudella eivätkä häiriöäänet puhujan ja kuuntelijan välissä häiritse. Induktiosilmukkaa voit käyttää asioidessasi Vapriikin lippukassalla.

Tilattavissa opastuksia erityisryhmille

Tarjoamme selkokielisiä opastuksia ryhmille. Opastettaville ryhmille voidaan tilauksesta varata käyttöön langaton äänentoistojärjestelmä.

Ohjeita museokäynnille

Kaikki museokävijät
 1. Näyttelyesineisiin ja vitriineihin koskeminen ei ole sallittua, ellei siihen ole annettu erillistä lupaa.
 2. Valokuvaaminen näyttelytiloissa on sallittu ilman salamaa. Kuvia saa jakaa sosiaalisessa mediassa.
 3. Näyttelytiloihin ei saa viedä ruokia eikä juomia. Eväät ja juomapullot voi jättää museokäynnin ajaksi säilytyslokeroon.
 4. Vapriikin piha-alueella on maksuton asiakaspysäköinti. Pysäköintiin oikeuttavan erikoisluvan saa infopisteestä.
 5. Vapriikissa on esteetön kulku. Infopisteestä voi myös lainata lastenrattaita ja pyörätuolia museokäynnin ajaksi.
 6. Asiakkaiden käytössä on vartioimaton vaatesäilytys ja maksuttomat lukolliset säilytyslokerot. Selkäreput, sateensuojat ja matkalaukut tulee jättää museokäynnin ajaksi naulakkoon tai säilytyslokeroon.
 7. Lapsille ja lapsenmielisille sopivia, eri näyttelyihin laadittuja museosuunnistustehtäviä on saatavilla infopisteestä (ei koske ryhmiä). Tehtäviä tehdessä tulee käyttää kirjoitusalustaa, jonka voi lainata infopisteestä tai näyttelytilasta.
 8. Alle 7-vuotiaat lapset ovat huoltajansa valvonnassa koko museokäynnin ajan.
 9. Tampere 1918 -näyttelyä ei suositella alle 13-vuotiaille.
 10. Jokaiseen Vapriikin perusnäyttelyyn on laadittu suomen- ja englanninkieliset tekstit. Englannin- ja venäjänkielistä lisämateriaalia näyttelyihin on saatavilla infopisteestä.
Koululaisryhmät ja lapset
 1. Opettajan tulee kulkea luokkansa mukana valvojana koko museokäynnin ajan.
 2. Juokseminen ja äänekäs käyttäytyminen eivät kuulu museoon.
 3. Annathan opastusryhmille opastusrauhan!
 4. Koululaisruokailu voidaan järjestää vain erikseen osoitetulla paikalla. Jos Vapriikin koululaispöydissä on tilaa, omat eväät voi syödä siellä. Koululaispöytiä ei voi varata etukäteen.Eväiden syöminen museotilassa on kiellettyä, sillä se voi olla vaaraksi teoksille. Ruokaa tai juomaa voi vahingossa roiskua taideteokseen.
 5. Jätä koiraystävä kotiin. Koiraystävät kannattaa jättää kotiin tai ulkoiluttaa toisella kertaa.
 6. Museokaupassa asioidaan pienissä ryhmissä, ei koko luokka kerralla.
 7. Koululaisille suunnattuja museosuunnistustehtäviä voi tulostaa Vapriikin verkkosivuilta. Vapriikin infopisteestä voi pyytää tehtävien ratkaisut (opettajalle). Tehtäviä tehdessä tulee käyttää kirjoitusalustaa, jonka voi lainata infopisteestä tai näyttelytilasta.
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!