Ajankohtaista
 • Pelimuseo edistää suomalaisen demoskenen jatkuvuutta

  Museovirasto on myöntänyt Suomen pelimuseolle avustuksen demoskenen ylisukupolvien jatkuvuuden edistämiseksi. Vuonna 2023 alkava Demoskenen uudet kasvot -hanke törmäyttää demoskeneaktiiveja ja nuoria ylisukupolvisen vuoropuhelun aikaansaamiseksi. Hankkeen myötä pirkanmaalaiset nuoret tutustuvat ohjatusti demoskenen nykytilanteeseen ja historiaan, sekä tuottavat omia demojaan Graffathon-tapahtumaan.

  29.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki tarjoaa senioreille lippualea

  Vapriikissa on perjantaina 27.1. senioripäivä. Silloin eläkeläisten pääsymaksu näyttelyihin on koko päivän vain 2 €. Myös ohjelmaa on luvassa. Vapriikissa pääsee perjantaina 27.1. tutustumaan asiantuntijan opastuksella Tampere 1918 -näyttelyyn. Oppaana on tutkija Antti Liuttunen.

  23.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Milavida etsii 2000-luvun hääkuvia

  Sisarmuseossamme Museo Milavidassa avautuu 31. maaliskuuta Kaunis morsian -näyttely, joka täyttää palatsin iloisella häätunnelmalla. Nyt näyttely etsii 2000-luvun morsianten hääkuvia. Hääkuvat ovat upeiden pukujen ohella tärkeä osa tulevan näyttelyn ilmettä.

  20.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin luennoilla perehdytään Tampereen kaupunkikuvaan

  Vapriikin suosittuun Tampere ennen ja nyt -näyttelyyn liittyvä luentosarja alkaa keskiviikkona 18.1. Ensimmäisenä kuullaan tutkija Antti Liuttusen luento Tampereen kadonneista kaunottarista. Maksuttomat luennot alkavat keskiviikkoisin klo 18. Ennen luentoja klo 17 opastus Tampere ennen ja nyt -näyttelyyn pääsymaksun lunastaneille. Luennot pidetään museoravintola Valssissa. Aamulehden tilaajat voivat seurata luentoa myös striiminä.

  15.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Suomen pelimuseo täyttää 14.1.2023 kuusi vuotta

  Pelimuseo viettää synttäreitään tuttuun tapaan virtuaalisesti. Tervetuloa mukaan hulinoihin lauantaina 14.1.! Mikko Heinosen ja Annakaisa Kultiman luotsaamilla ja Twitchin kautta striimattavilla synttäreillä katsotaan tällä kertaa eteen- ja taaksepäin. Luvassa on Nokia N-Gage-harvinaisuuksia, katsauksia muiden pelimuseoiden kokoelmiin ympäri maailman, keskustelua pelialan tulevaisuudennäkymistä ja Suomen pelimuseon uusiin kokoelmalahjoituksiin tutustumista.

  11.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Podcastissa Tampere 1918

  Vapriikin Museojuttu-podcastin uusin jakso vie vuoteen 1918. Viime vuoden lopulla valmistunut Vapriikin tutkimus selvitti punaisten joukkohaudan vainajien henkilötietoja. Studiossa aiheesta keskustelemassa tutkijat Antti Liuttunen ja Antti Hannunen.

  10.1. — Heli Nousiainen
 • Ravintola ja museokauppa avoinna jälleen

  Vapriikin remonttisulku on ohitse ja museokauppa ja ravintola Valssi palvelevat jälleen. Tampere liekeissä ja Postimuseon Viestinviejät -näyttelyt ovat vielä kiinni tämän viikon, Paketoidut unelmat -näyttely avautuu keskiviikkona 11.1. Liput puoleen hintaan 16.1. asti.

  9.1. — Heli Nousiainen
 • Vapriikilla onnistunut vuosi 2022

  Vuosi 2022 osoittautui vilkkaaksi museokeskus Vapriikille, siitäkin huolimatta, että museo pystyi koronasulkujen ja remontin vuoksi avaamaan ovensa vasta helmikuun puolivälissä. Koko vuoden aikana kävijöitä kertyi 181 072. Suosituin käyntikohde oli Apinat – kädellisten tarina -näyttely, joka oli museokeskuksessa esillä helmikuun lopusta lokakuun loppuun. Myös toukokuussa uudistuneena avautunut Suomen Jääkiekkomuseo kiinnosti erityisesti kansainvälisiä MM-kisaturisteja.

  2.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Osa Vapriikin näyttelyistä on suljettu remontin vuoksi 13.12.-8.1.

  Osa Vapriikin näyttelyistä on suljettu auditorion ja sen ympäristön remontin vuoksi 13.12.2022-8.1.2023. Postimuseo ja Tampere liekeissä -näyttelyt sulkeutuvat remontista aiheutuvan haitan vuoksi 13.12. Lisäksi museoravintola Valssi ja museokauppa ovat remontin takia kiinni 19.12.-8.1. Ravintolan ja kaupan sulkeutuessa tarjoamme asiakkaillemme 20.12.-8.1. aikana liput näyttelyihin puoleen hintaan. Tervetuloa katsomaan uutuusnäyttelyämme Tampere ennen ja nyt!

  12.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tampereen kartanoiden historia nyt yksissä kansissa

  Vapriikki julkaisee jo toisen rakennushistoriallisen teoksen viikon sisään. Teos Tampereen kartanot johdattaa lukijansa kaupungin kiehtovaan kartanohistoriaan. Erityisen näyttävästi kuvitettu teos tarkastelee laajasti kartanoiden elämää: omistajaperheitä ja työntekijöitä, rakennuksia ja puistoja, maanviljelyä ja karjanhoitoa, kartanoiden arkea ja juhlaa.

  10.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!