Ajankohtaista
 • Heinäkuun yleisöopastukset

  Heinäkuussa hellitään matkailijoita! Vapriikissa on pääsylipun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia keskiviikosta sunnuntaihin eri näyttelyihin. Apinat-näyttelyyn on tarjolla sekä kierroksia perheille, että jännittäviä taskulamppuopastuksia viidakon yössä. Kauniista kesäsäästä voi nauttia hauskoilla ulkokierroksillamme.

  28.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Historialliset museot suljettu juhannuksena

  Vapriikki, Museo Milavida ja Amurin museokortteli on suljettu juhannuksena 24.–26.6. Museot sulkeutuvat torstaina 23.6. kello 16. Museot toivottavat rauhallista juhannusta kaikille asiakkailleen, tervetuloa näyttelyihin jälleen tiistaina 28.6.

  21.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Finlayson II (1918–2020) PUUVILLAN JÄTTILÄINEN ilmestyy 22.6.2022

  Finlaysonin historian toinen osa kertoo, miten suuryhtiö onnistui säilyttämään poikkeuksellisen asemansa ja maineensa aina 1970-luvulle asti. Uusi julkaisu ilmestyy 22.6. ja sitä on heti saatavilla museokeskus Vapriikin museokaupasta, myöhemmin myös hyvin varustelluista kirjakaupoista.

  20.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Podcastissa Vivienne Westwood

  Vapriikin Museojuttu-podcastin uusimmassa jaksossa lähdetään Museo Milavidan Vivienne Westwoodin muotinäyttelyn äärelle. Studiossa keskustelemassa ovat valokuvaaja Ki Price sekä keräilijä Lee Price. Haastattelijana toimii Vapriikin museolehtori Iita Kulmala. Jakso ilmestyy ti 14.6. ja on englanniksi.

  13.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Mielikuvituksen maantiede Pelimuseossa

  Pelimuseon Studiossa avautuu 9.6. uusi pienoisnäyttely, Mielikuvituksen maantiede. Näyttely kertoo suomalaisia pelejä varten tehdyistä kartoista. Ne kaikki perustuvat tavalla tai toisella mielikuvitukseen, sillä kartta voi viedä katsojansa nojatuolimatkalle paitsi lähimetsän suunnistusmaastoon, myös mielikuvitusmaailmaan. Näyttelyssä on peleissä käytettyjä karttoja 150 vuoden ajalta. Missä mielikuvitusmaailmassa olet viimeksi käynyt karttaa katsomalla?

  7.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Memory Limits – Game Boy -taidenäyttely päättyy 5.6.

  Vielä ehdit nähdä Game Boy taidetta Pelimuseon Studiossa. Yhdeksän taiteilijaa, yhdeksän Game Boyta Missä kulkevat muistin rajat?

  31.5. — Heli Nousiainen
 • Pienoisnäyttelyt päättyvät Vapriikissa

  Suomen Jääkiekkomuseon Liekehtivä leijona – kotikisojen ilme 1965–2022 sekä Postimuseon Mail Art re-designed -pienoisnäyttelyt päättyvät sunnuntaina 29.5. Pelimuseon Memory Limits – Game Boy -taidenäyttely on esillä Vapriikissa sunnuntaihin 5.6. asti. Kaikkiin Vapriikin näyttelyihin voit tutustua samalla pääsylipulla. Tervetuloa!

  27.5. — Heli Nousiainen
 • Vapriikki on avoinna helatorstaina 26.5.

  Vapriikin näyttelyt ovat avoinna ja museokauppa sekä museoravintola Valssi palvelevat helatorstaina 26.5. kello 10-18. Museoravintolassa noutopöytälounas kello 12-15.

  25.5. — Heli Nousiainen
 • Museokeskus Vapriikin museokauppa on Vuoden museokauppa

  Vuoden 2022 museopalkinnot jaettiin 19.5. Museopalkintogaalassa Maarianhaminassa.

  22.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • MuseoX – viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museohanke on käynnistynyt

  Suomessa on käynnistynyt uusi museohanke: MuseoX – kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota. Hankkeessa luodaan uusi, valtakunnallisesti toimiva museo. MuseoX on Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden ylläpitämän Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin yhteishanke. Uusi museo tulee toimimaan museokeskus Vapriikissa Tampereella ja digitaalisilla alustoilla verkossa.

  — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!