Ajankohtaista
 • Kiltit lastenlehdet -näyttely avautuu Postimuseossa 29.11.

  Postimuseon uusi pienoisnäyttely Kiltit lastenlehdet (29.11.2022–05.03.2023) esittelee lapsille tarkoitettuja lehtiä 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Esille nousevat eri lastenlehtityypit, kuten joululehdet, raittiuslehdet ja pankkilehdet. Näyttely luo kuvan lastenlehtien kehityksestä. Näyttely korostaa lastenlehtien kuvittajia, jotka olivat aikansa kärkikaartia. Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun lisäksi nähtävänä on useiden muiden huippukuvittajien kansitaidetta. Lehtien taustajoukoista nousee tuttuja nimiä, kuten Sakari Topelius ja Anni Swan.

  25.11. — Mirka Ylä-Mattila
 • Senioriperjantai 25.11.

  Vapriikissa vietetään jälleen senioriperjantaita 25.11. Tuttuun tapaan eläkeläisten pääsymaksu näyttelyihimme on vain 2 €. Ohjelmassa klo 10.15 asiantuntijaopastus Kivimuseoon, oppaana intendentti Tomi Kumpulainen. Senioriperjantain ohjelmiin ovat tervetulleita myös muut pääsymaksun lunastaneet museovieraat.

  21.11. — Heli Nousiainen
 • Podcastissa aiheena Tampere ennen ja nyt

  Museojuttu-podcastin uusin jakso enteilee tulevaa. Aiheena tällä kertaa on Vapriikissa 9.12. avautuva näyttely Tampere ennen ja nyt. Vapriikin tutkija Antti Liuttunen ja Pirkanmaan maakuntamuseon päällikkö Anna Lyyra-Seppänen keskustelevat Tampereen kaupunkikuvan muutoksesta. Miten kerroksellisuus näkyy maisemassamme? Podcast nyt kuunneltavissa YouTubessa ja Spotifyissa.

  14.11. — Heli Nousiainen
 • Onnea isät!

  Isät pääsevät ilmaiseksi Vapriikkiin isänpäivänä su 13.11. Sunnuntain yleisöopastuksella tutustutaan Suomen Jääkiekkomuseoon klo 14. Ohjelmassa myös uusi Rahakätköjä, paloöljyä ja punaisia sukkia -draamakierros Tampere liekeissä -näyttelyyn klo 15. Opastukset sisältyvät pääsylippuun. Tervetuloa tutustumaan Vapriikin näyttelyihin!

  13.11. — Heli Nousiainen
 • Draamakierroksia Liekeissä-näyttelyyn Vapriikissa

  Loka- ja marraskuussa Vapriikissa tutustutaan Tampereen tulenkatkuiseen historiaan Tampere liekeissä -näyttelyssä uudella draamakierroksella. Oppaana Paloöljyä, rahakätköjä ja punaisia kenkiä -kierroksella toimii palosotilas Markus Henriksson.

  25.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapaus viestiä? -valokuvanäyttely avautuu Postimuseossa 25.10.

  Postimuseon uusi pienoisnäyttely Vapaus viestiä? nostaa esiin kehitysvammaisten vaihtoehtoisia viestintätapoja. Se on valokuvanäyttely nykydokumentoinnin tuloksista. Dokumentointi on toteutettu Postimuseon ja toimintakeskus Wärjäämön yhteistyönä. Kuvia täydentävät haastattelut peilaavat wärjäämöläisten arkea ja kokemuksia viestinnästä.

  24.10. — Mirka Ylä-Mattila
 • Apinat-näyttely päättyy

  Apinat – kädellisten tarina -näyttely päättyy Vapriikissa 23.10. Näyttely on saanut huikean suosion lapsiperheiden keskuudessa. Vapriikin seuraava päänäyttely avautuu 9.12. Se on valokuvanäyttely Tampere ennen ja nyt.

  21.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Syyslomalla Vapriikissa tavataan Supermarsu ja apinoita

  Syyslomaviikolla ma-pe 17.–21.10. Vapriikissa on perheille ohjelmaa päivittäin. Jokaisella päivällä on oma teemansa, josta voi valita innostavimman. Vapriikki on avoinna poikkeuksellisesti myös maanantaina 17.10.
  Museokeskuksessa vierailee tiistaina lasten suosikki Supermarsu, joka tekee uudella elokuvallaan Tamperetta tunnetuksi ja opettaa suojelemaan pörriäisiä. Aiheesta innostutaan työpajoissa, joita saapuvat Vapriikkiin pitämään Luonnontieteellisen museon lisäksi Tampereen luontokoulu Korento, Luonto Liiton Hämeen piiri, Tampereen kaupungin ilmasto- ja ympäristöpolitiikan yksikkö sekä Fusilli-hanke ja Tampere Filharmonian puhallintrio.

  13.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Podcastissa aiheena postimyynti 11.10.

  Vapriikin Museojuttu-podcastin seuraava jakso ilmestyy ti 11.10.  Postimyynti toi tavarataivaan suomalaisille kotiin 1950-luvulta alkaen. Millaisia muistoja postin kautta ostamiseen liittyy? Millaista oli postimyynti ennen digitalisaatiota? Postimuseon näyttelypäällikkö Suvi Jallin vieraana on Turun yliopistossa leluja ja leikkiä tutkinut taiteen tohtori Katriina Heljakka. Postimyynti toi tavarataivaan joka kotiin -podcast julkaistaan Vapriikin YouTubessa ja Spotifyissa ensi viikolla.

  10.10. — Heli Nousiainen
 • Paketoidut unelmat kutsuu pohtimaan kulutuskulttuurimme muutosta

  Postimuseo avaa Paketoidut unelmat -näyttelyn 14.10.2022 Vapriikissa. Näyttely kertoo etäkaupan kehityksestä postimyynnistä verkkokaupaksi erityisesti Suomessa. Se tarjoaa myös näkökulmia vastuulliseen kuluttamiseen.

  6.10. — Mirka Ylä-Mattila
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!