Ajankohtaista
 • Lasten museosunnuntai Vapriikissa 25.9.

  Luvassa on viidakon tunnelmaa ja rytmejä perheen pienimmille, kun Vapriikissa vietetään lasten omaa museosunnuntaita 25.9. Osallistu apinasafari-tiedeluennolle, perhekierroksille ja askartelupajoihin! Museosunnuntain kruunaa Zoolo! -lastenmusiikkikonsertti – Hannu Risku, Soili Perkiö ja Elisa Seppänen. Pääsymaksut koko päivän kaikille asiakkaille lastenlipulla 7 €. Pajat ja opastukset sisältyvät pääsymaksuun. Lisäksi jaossa lapsille on museorastirata, jonka suorittamalla saa pienen palkinnon.

  22.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pixeled Years -pienoisnäyttely avautuu 21.9.

  Suomen pelimuseossa avautuu keskiviikkona 21.9. Pixeled Years -pienoisnäyttely, joka esittelee kattavasti suomalaisen Commodore 64 -demoskenen pikseligrafiikkaa aina 80-luvulta tähän päivään asti. Demoskene on tietokoneharrastajien alakulttuuri, jossa toteutetaan ohjelmoiden sekä musiikin ja grafiikan keinoin tietokoneelle näyttäviä visuaalisia näytösohjelmia, joita kutsutaan demoiksi.

  19.9. — Heli Nousiainen
 • Sieninäyttely Vapriikissa 18.9.

  Tunnetko mörskyt ja hytykät? Tule tarkistamaan sienitietosi Vapriikkiin sunnuntaina! Tampereen Sieniseura ry:n perinteinen sieninäyttely järjestetään Vapriikissa su 18.9. kello 11–16. Paikalla on seuran asiantuntijoita tunnistamassa sieninäytteitä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

  14.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Liekeissä – Tulipalot Tampereella

  Vapriikin Museojuttu-podcastissa tutkijat Outi Penninkangas ja Antti Liuttunen perehtyvät Tampereen historian isoihin tulipaloihin. Millaiset palot ovat jääneet mieliimme? Mitä seurauksia niillä on ollut esimerkiksi rakentamiseen ja lainsäädäntöön? Milloin Tampereelle saatiin palokunta, ja millaisia sammutusvälineitä se käytti? Jaksossa kuullaan myös koskettavia tarinoita tulipalojen taustalla. Liekeissä – Tulipalot Tampereella kuunneltavissa nyt Vapriikin YouTubessa ja Spotifyissa.

  13.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikissa luennoidaan apinoiden ruokailutavoista

  Keskiviikkona 14.9. klo 18 Vapriikissa luennoi dosentti Sonja Koski, joka kertoo yleisölle apinoiden laumaelämästä. Luennolla kuullaan hyönteisiä ja kumia syövistä apinoista, hedelmädieetin ja lehtidieetin seuraamuksista ryhmädynamiikalle, sekä siitä, miten lähimpien sukulaistemme simpanssien ja orankien valtava ruokalista vaatii oppimista ja kulttuuria. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa klo 17 opastettu kierros Apinat -näyttelyyn pääsylipun lunastaneille. 

  9.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Apinat-näyttelyn luentosarja alkaa Vapriikissa

  Syysillat viilenevät, mutta Vapriikissa jatketaan viidakon tunnelmissa! Ilmaisilla keskiviikkoiltojen luennoilla pääsee nyt oppimaan apinoiden lajeista, ruokavaliosta ja sosiaalisuudesta.

  30.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Senioriperjantai Vapriikissa 26.8.

  Syksyn ensimmäinen eläkeläisten alennushintainen museopäivä johdattelee museovieraat viidakkoon! Luontotohtori Tomi Kumpulainen ja tutkija Riikka Elo takaavat tuhdin tietopaketin apinoista opastuksella ja luennolla. Tervetuloa! 

  23.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Postimuseon Aamukahvi ja tuore lehti -näyttely päättyy 28.8.

  Aamukahvi ja tuore lehti -näyttely on esillä Vapriikissa vielä kaksi viikkoa ja päättyy su 28.8. Postimuseon näyttely kertoo aamun lehden tärkeydestä, sanomalehden digitaalisesta murroksesta sekä lehden jakelusta ennen ja nyt. Näyttely valaisee lehden matkan painosta postilaatikkoon ja suomalaisten aamukahvipöytään, päätyen siihen, miten lehteä käytetään sen jälkeen.

  15.8. — Heli Nousiainen
 • Podcastissa aiheena pelaaminen ja kartat

  Vapriikin Museojuttu-podcastin uuden jakson aiheena on Mielikuvituksen maantiede – pelaaminen ja kartat. Pelimuseon tutkija Niklas Nylundin vieraana studiossa on tutkija Jaakko Stenroos. Jakso ilmestyy ti 9.8. ja on kuunneltavissa YouTubessa ja Podplayssa!

  9.8. — Heli Nousiainen
 • Elokuun yleisöopastukset

  Suosittujen yleisöopastustemme pariin pääset myös elokuussa. Apinat-näyttelyyn on tarjolla kierroksia viikonloppuisin lauantaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi keskiviikkoisin kauniista loppukesän säästä voi nauttia kiehtovalla Wivi Lönnin matkassa -draamakierroksella. Myös Postimuseo tarjoaa ulkokävelykierroksia elokuussa. Opastukset sisältyvät Vapriikin pääsymaksuun.

  1.8. — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!