Ajankohtaista
 • Museoiden yö Tampereella lauantaina 21.5.

  Museoiden yö palaa kahden vuoden tauon jälkeen. Nyt saa nauttia museoista! Yksi lippu – monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 17 kohdetta, 35 näyttelyä ja 88 ohjelmanumeroa.

  16.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Wivi Lönn 150 vuotta -luentopäivä 14.5.

  Wivi Lönnin syntymästä tulee toukokuussa kuluneeksi 150 vuotta, ja museokeskus Vapriikki muistaa tunnettua arkkitehtia videosarjalla, pienoisnäyttelyllä sekä luentopäivällä. Tervetuloa mukaan juhlimaan Tampereen omaa Wiviä! Luentopäivään vapaa pääsy.

  10.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Teppo Nummisen kisamuistoja Vapriikin podcastissä ti 10.5.

  Museojuttu-podcastin uudessa jaksossa Suomen Jääkiekkomuseon tutkija Mika Vehmaksen haastateltavana kiekkolegenda Teppo Numminen. Teppo kertoo mm. avainkohdista 20-vuotisen leijonauransa varrelta, puhuu kotikisojen tuomista haasteista ja lähettää terveisensä kultajahtiin suuntaavalle leijonalaumalle. Podcast julkaistaan Vapriikin YouTubessa ja Podplayssa ti 10.5.

  7.5. — Heli Nousiainen
 • Kiekkoetkot Vapriikissa perjantaina 6.5.

  Tule mukaan fiilistelemään MM-kisatunnelmaa Vapriikkiin, kun Jääkiekkomuseo ja Pelimuseo tarjoavat jääkiekkoteemaista ohjelmaa koko perheelle perjantaina 6.5. klo 16–20! Vapaa pääsy!

  3.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Jääkiekkomuseon vaihtuva näyttely keskittyy kotikisojen ilmeeseen

  Suomessa on pelattu jääkiekon arvoturnauksia vuodesta 1965 lähtien. Suomen Jääkiekkomuseon vaihtuvassa näyttelyssä keskitytään kotikisojen visuaaliseen ilmeeseen ja katsomon tunnelmaan. Liekehtivä leijona palauttaa mieliin rakastetut maskotit, kisatunnukset ja -biisit sekä oheistuotteet ja markkinointimateriaalit.

  1.5. — Mika Vehmas
 • Vapriikin vappu

  Vapriikki sulkee lauantaina 30.4. jo klo 16. Vapunpäivänä 1.5. museo on suljettu, mutta museoravintola Valssi tarjoaa vappulounasta noutopöydästä klo 12-15. Pöytävarauksen voi tehdä numerosta puh. 03 56565307. Apinat-näyttely on avoinna klo 12-16, liput 7€. Hauskaa vappua!

  25.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Senioriperjantai 22.4.

  Tällä viikolla vietetään jälleen senioriperjantaita, jolloin eläkeläisten pääsymaksu museoon on vain 2€. Klo 11 ja 13 luvassa asiantuntijaesittelyt uudistuneeseen Suomen Jääkiekkomuseoon. Oppaana on tutkija Mika Vehmas.

  20.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki suljettu pitkäperjantaina

  Museokeskus Vapriikki sulkeutuu kiirastorstaina 14.4. kello 16 ja on suljettu pitkäperjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina museokeskus on avoinna normaalisti. Silloin voi osallistua myös yleisöopastuksille Apinat-näyttelyyn klo 13 ja 14.

  13.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Linnunlaulukurssi Vapriikissa keskiviikkona 13.4.

  Vapriikissa opitaan tänä keväänä tunnistamaan linnut laulusta! Ilmaisen linnunlaulukurssin ensimmäinen osa keräsi museoon huiman määrän luonnosta innostuneita kuulijoita maaliskuun lopussa. Keskiviikkona 13.4. kello 18 pidetään kurssin toinen, itsenäinen jatko-osa, jossa opetellaan loppukevään ja kesän lintuja. Kurssille on vapaa pääsy!

  10.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tampere Biennalen perhepäivä Vapriikissa

  Suomen pelimuseossa soi Tampere Biennalen perhepäivässä pelimusiikki! Ohjelmassa on sunnuntaina 10.4. Cellomanian pelimusiikkikonsertti, Pirkanmaan musiikkiopiston taitureita, muumipelien peluutusta pelimuseossa sekä pala-animaatiopaja. Ohjelma sisältyy Vapriikin pääsymaksuun.

  8.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!