Ajankohtaista
 • Satumaiset perheaamut kesätiistaisin

  Kesäkuussa ti 6.6., 13.6., 20.6. ja 27.6. Vapriikissa vietetään satumaisia perheaamuja! Uusi Olipa kerran -näyttely on avoinna jo klo 9-10, jolloin perheet saavat rauhassa tutustua näyttelyyn ennen museon avautumista. Vapriikki avautuu kaikille klo 10. Perheaamuina alle 7-vuotiaat ilmaiseksi museoon, kaikki yli 7 v. vain 2 €! Ohjelma sisältyy pääsymaksuun.

  30.5. — Heli Nousiainen
 • Senioriperjantai 26.5.

  Olipa kerran, tarina satujen synnystä -näyttely johdattaa satujen alkujuurille. Tervetuloa perjantaina 26.5. Vapriikin senioripäivään kuuleman aiheesta lisää, ohjelmassa yleisöopastukset näyttelyyn klo 11 ja 12. Pääsylippu eläkeläisille on tuttuun tapaan vain 2 €. Opastuksille ovat tervetulleita myös muut museovieraat.

  23.5. — Heli Nousiainen
 • Museojuttu-podcastissa aiheena Jääkiekkomuseo

  Kiekkohuuma puhuttaa Vapriikin Museojuttu-podcastin uudessa jaksossa! Juha Koivunen ja jääkiekon yleismies Kimmo Leinonen keskustelevat Suomen Jääkiekkomuseosta. Kuinka se sai alkunsa? Kuuntele jakso nyt Vapriikin Youtubesta ja Spotifyista!

  21.5. — Heli Nousiainen
 • Museoiden yö Vapriikissa

  Lauantaina 20.5. Tampereella vietetään Museoiden yötä! Vapriikin ohjelma alkaa klo 18 ja tekemistä riittää aina puoleen yöhön saakka. Lähde mukaan teemakierroksille, jotka vievät arkkitehdin Wivi Lönnin jalanjäljille sekä aikuisten omaan satumetsään Olipa kerran K-18 -kierroksille. Tule seuraamaan tutkija Antti Liuttusen Kartanoelämää Tampereella vanhoissa valokuvissa -luentoa klo 18.30 ja 20.30. Museoiden yö tarjoaa museoelämysten lisäksi myös huikeaa livemusiikkia. Vapriikin hämärtyvässä museoravintolassa lavalle nousee klo 21.30 Jarkko Martikainen. Museoiden yön ohjelmiin voi osallistua vain tapahtumarannekkeella. Osta omasi ennakkoon Vapriikista.

  17.5. — Heli Nousiainen
 • Museoiden yö Tampereella lauantaina 20.5.

  Yksi lippu – monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 21 kohdetta, 35 näyttelyä ja 97 ohjelmanumeroa! Museoiden yötä vietetään jälleen keväisenä kaupunkijuhlana! Museoiden yö tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 20.5. Suurin osa ohjelmasta starttaa kello 18 ja useimmat museot ovat avoinna aina keskiyöhön saakka. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.

  13.5. — Heli Nousiainen
 • Koko perheen jääkiekkotapahtuma Vapriikissa

  Vapriikin Kiekkorallissa lauantaina 13.5. kello 11-16 pääsee nauttimaan MM-kisatunnelmasta! Ohjelmassa on kannustusrumpujen pärinää, rintamerkki- sekä viiripajat, kiakkomusaa ja opastettuja kierroksia Suomen Jääkiekkomuseoon suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

  9.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Virpi Pekkalan maksimipostikorteja esillä Postimuseon pienoisnäyttelyssä

  Postimuseossa, museokeskus Vapriikissa avautuu 9. toukokuuta Kohti kesää -pienoisnäyttely. Esillä on yli sata korttitaiteilija Virpi Pekkalan postikorttien pohjalta tehtyä maksimikorttia keräilijä Leena Vainion kokoelmasta. Lisäksi on Pekkalan valmistamia korttien aiheisiin liittyviä pienoismalleja. Näyttelyssä on myös mahdollisuus kuvata itsensä keijunsiivissä.

  8.5. — Mirka Ylä-Mattila
 • Satumaailma avautuu Vapriikissa

  Vapriikin 28.4. avautuva Olipa kerran, tarina satujen synnystä on näyttely saduista, sankareista ja sankarittarista. Esillä ovat tutut ja tuntemattomat sadut Suomesta, Euroopasta ja muualta seitsemän maan ja meren takaa.

  24.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tampere liekeissä -näyttely päättyy 30.4.

  Vielä ehdit! Vapriikissa pitkään esillä ollut Tampere liekeissä -näyttely kertoo tulipalojen ja palontorjunnan historiasta. Näyttely esittelee viisi tunnettua tulipaloa ja pohtii, miten ne ovat muuttaneet kaupunkilaisten elämää. Tampereen palontorjunnan historiaa esitellään näyttelyssä tutustumalla palokuntien alkuvaiheisiin. Näyttelyn yhteistyökumppanina toimiva Pirkanmaan pelastuslaitos avaa näyttelyvieraille pelastuslaitoksen arkea tämän päivän kaupungissa. Tampere liekeissä -näyttely on esillä Vapriikissa su 30.4. asti.

  20.4. — Heli Nousiainen
 • Podcastissa aiheena audiovisuaaliset arkistot

  Uusi Museojuttu-podcast on ilmestynyt! Museoiden kokoelmissa on paljon ääni- ja kuvatiedostoja. Millaisia aarteita niiden joukosta löytyy ja miksi niitä tallennetaan? Studiossa keskustelemassa Vapriikin kokoelmapäällikkö Teemu Ahola ja tutkija Teppo Moilanen.

  18.4. — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!