Ajankohtaista
 • Ritarit-näyttely päättyy su 5.12.

  Suosittu Ritarit-näyttely sulkeutuu sunnuntaina. Viimeisenä viikonloppuna ehtii näyttelyyn tutustua vaikka yleisöopastuksilla la 4.12. klo 14 ja 15 ja su 5.12. klo 12, 13 ja 15. Opastukset sisältyvät museon pääsymaksuun. Vapriikissa vierailuun ei tarvita koronapassia.

  3.12. — Heli Nousiainen
 • Vapriikilta ilmestyy arkkitehtuuriopas joulumarkkinoille

  Vapriikki julkaisee 2.12. kirjauutuuden. Tampereen arkkitehtuuriopas esittelee kaupungin arkkitehtuurin parhaat palat vuodesta 1900 nykyhetkeen. Se kurkistaa hieman tulevaisuuteenkin: viimeisinä esitellään kolme suunnitteluvaiheessa olevaa rakennushanketta. Oppaan näkökulma on rakennustaiteellinen. Esiteltäviä kohteita valittaessa on erityisesti kiinnitetty huomiota rakennuksen arkkitehtoniseen laatuun.

  29.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ritariajan markkinat Vapriikissa 27.11.

  Ritarit-näyttelyyn liittyvät keskiaikamarkkinat levittäytyvät ympäri Vapriikkia tulevana lauantaina. Tarjolla on käsitöitä, musiikkia ja tanssia sekä kaikenlaisia ritarillisia myyntituotteita. Lisäksi päivän aikana järjestetään useita opastuksia Ritarit-näyttelyyn. Tapahtumassa saa myös ohjeita ja apua keskiaikaharrastuksen aloittamiseen. Markkinoille voi halutessaan pukeutua keskiaikaiseen tyyliin! Markkinoille, luennoille ja konserttiin on vapaa pääsy, näyttelyt ja opastukset sisältyvät museon normaaliin pääsymaksuun.

  22.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Noita -pelipäivä Vapriikissa 21.11.

  Suomen pelimuseossa Vapriikissa vietetään sunnuntaina 21.11. Noita-päivää, jolloin perehdytään Finnish Game Awardsissa juuri palkittuun peliin. Noita oli gaalan tuplavoittaja saadessaan illan pääpalkinnon eli Vuoden 2020 kotimaisen pelin lisäksi Vuoden 2020 tietokone- ja konsolipelin palkinnon. Tapahtuma liittyy pelimuseon studiossa esillä olevaan pienoisnäyttelyyn Noita – Peli-idean pitkä matka.

  Tällä hetkellä Vapriikissa ei ole käytössä koronapassia. Odotamme Tampereen kaupungin linjausta asiassa.

  18.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin podcast juhlii sateenkaarihistoriaa

  Jaksossa kuullaan mm. tarina kahdesta 1300-luvun lopulla eläneestä ritarista, joiden kerrotaan rakastuneen toisiinsa ensisilmäyksellä ja myös pysyneen yhdessä elämänsä loppuun asti. Rakkaustarinasta on jäänyt jäljelle hautapaasi Istanbulissa, johon on kuvattu kaksi ritaria kääntyneinä toisiaan kohti, kuin suudelmassa. Koko tarinan kuulet Museojutussa!

  15.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Isänpäivä Vapriikissa

  Isänpäivän kunniaksi tarjoamme kaikille isille ilmaisen sisäänpääsyn Vapriikkiin! Sunnuntaina voi osallistua myös yleisöopastukselle.Lasten kanssa vierailevien kannattaa suunnata klo 13 perhekierrokselle Ritarit-näyttelyyn. Yleisöopastukset Tampere liekeissä -näyttelyyn klo 15 ja 16, Ritarit-näyttelyyn klo 14. Postimuseon isänpäivän korttipainopaja Aamukahvi ja tuore lehti -näyttelyssä klo 12-14.

  9.11. — Heli Nousiainen
 • Senioriperjantai Vapriikissa 5.11.

  Tämän viikon perjantaina Vapriikki kutsuu jälleen senioreja museoon edullisesti. Perjantaina 5.11. eläkeläisten liput maksavat vain 2€. Päivän teemana on Vapriikin uusin näyttely, Tampere liekeissä. Se kertoo tulipalojen ja palontorjunnan historiasta. Esillä on ainutlaatuista esineistöä Vapriikin historiallisista kokoelmista.

  1.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki täyttää 25 vuotta

  Museokeskus Vapriikki juhlii tulevana lauantaina 30.10. 25-vuotissyntymäpäiviään. Paljon hienoja hetkiä on koettu näiden vuosien aikana, muun muassa valinta Vuosisadan museoksi 2017. Upeita näyttelyitä on avattu useita kymmeniä, ja vieraita kulttuureita on tehty tutuksi tamperelaisille Kiinaa ja Japania myöten.

  26.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki aloittaa lasten museoviikon 17.10.

  Syysloman alkaessa museokeskus Vapriikki kutsuu perheet viihtymään museoon! Viikon starttaa 17.10. Lasten ritarillinen museosunnuntai, jolloin pääsyliput museoon ovat aikuisiltakin vai lastenlipun verran. Huom.! Syyslomaviikolla Vapriikki on avoinna myös maanantaina! Maanantaista perjantaihin on tarjolla opastuksia ja työpajoja eri näyttelyihin – jokaisella päivällä on oma teemansa. Innostutaanko teidän perheessänne pelaamisesta, luonnontutkimuksesta vai kenties palomiehen hommista?!

  16.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin syksyn viimeinen ritariluento

  Keskiviikkona 13.10. Vapriikissa kuullaan viimeinen Ritarit-näyttelyyn liittyvä luento klo 18. FT Jenni Lares kertoo silloin turnajaisista ja pidoista. Luennolle on vapaa pääsy, ja sitä voi seurata myös striiminä Vapriikin YouTube-kanavalta. Ennen luentoa lipun lunastaneille opastus Ritarit-näyttelyyn klo 17.

  12.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!