Ajankohtaista
 • Vapriikki täyttää 25 vuotta

  Museokeskus Vapriikki juhlii tulevana lauantaina 30.10. 25-vuotissyntymäpäiviään. Paljon hienoja hetkiä on koettu näiden vuosien aikana, muun muassa valinta Vuosisadan museoksi 2017. Upeita näyttelyitä on avattu useita kymmeniä, ja vieraita kulttuureita on tehty tutuksi tamperelaisille Kiinaa ja Japania myöten.

  26.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki aloittaa lasten museoviikon 17.10.

  Syysloman alkaessa museokeskus Vapriikki kutsuu perheet viihtymään museoon! Viikon starttaa 17.10. Lasten ritarillinen museosunnuntai, jolloin pääsyliput museoon ovat aikuisiltakin vai lastenlipun verran. Huom.! Syyslomaviikolla Vapriikki on avoinna myös maanantaina! Maanantaista perjantaihin on tarjolla opastuksia ja työpajoja eri näyttelyihin – jokaisella päivällä on oma teemansa. Innostutaanko teidän perheessänne pelaamisesta, luonnontutkimuksesta vai kenties palomiehen hommista?!

  16.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin syksyn viimeinen ritariluento

  Keskiviikkona 13.10. Vapriikissa kuullaan viimeinen Ritarit-näyttelyyn liittyvä luento klo 18. FT Jenni Lares kertoo silloin turnajaisista ja pidoista. Luennolle on vapaa pääsy, ja sitä voi seurata myös striiminä Vapriikin YouTube-kanavalta. Ennen luentoa lipun lunastaneille opastus Ritarit-näyttelyyn klo 17.

  12.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki avaa näyttelyn tulipaloista ja palontorjunnasta

  Museokeskus Vapriikki juhlii Tampereen päivää avaamalla 1.10. Tampere liekeissä -näyttelyn, joka kertoo tulipalojen ja palontorjunnan historiasta. Esille tulee ainutlaatuista esineistöä Vapriikin historiallisista kokoelmista. Mukana näyttelyä tekemässä on ollut myös Pirkanmaan pelastuslaitos.

  27.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki juhlii 25-v syntymäpäiviään remontin merkeissä

  Museokeskus Vapriikki täyttää 25 vuotta 1.11. Sen kunniaksi museon aula- ja ravintolatilat saavat faceliftin, kun lippukassa ja ravintolan palvelutiski uudistuvat. Remontin vuoksi museo, ravintola ja kauppa suljetaan 13.12.2021. Uusi, entistä ehompi Vapriikki avaa ovensa 10.2.2022.

  21.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Merkittävä esinelisäys Ritarit-näyttelyyn

  Vapriikin Ritarit-näyttely täydentyy tällä viikolla Ruotsin kuninkaallisen varusvaraston Livrustkammarenin esineillä. Esineet jäivät keväällä näyttelyn avautuessa Tukholmaan koronarajoitusten takia. Esille saadaan nyt Suomenkin hallitsijoina toimineiden Vaasa-kuninkaiden haarniskoita ja varusteita. Ne täydentävät Ritarit-näyttelyn pohjoismaista tarinalinjaa ja kertovat ritariajan loiston levinneen myös Ruotsin hoviin ja sitä kautta Suomeenkin. Esineitä laitetaan vitriineihin tiistain ja keskiviikon aikana näyttelyn ollessa auki. Yleisön nähtävillä ne ovat torstaista alkaen.

  16.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ritariluennolla perehdytään keskiajan muotivillityksiin

  Vapriikin Ritarit-näyttelyn luentosarjassa kuullaan keskiviikkona 15.9. klo 18 Ritariajan muotivillityksistä. Tutkija Hanna Kivelä kertoo, miten ritarit ja heidän perheensä pukeutuivat taistelukenttien ulkopuolella. Luennolla sukelletaan keskiajan ylimystön muodin erikoisuuksiin ja katsotaan, kuinka se heijastelee aikansa normeja, aatteita ja tapahtumia.

  15.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Erotuomarin rooli -näyttely Jääkiekkomuseossa!

  Suomen jääkiekkomuseo avaa vaihtuvan näyttelyn jääkiekkoerotuomareista 15. päivä syyskuuta. Samassa yhteydessä on nähtävillä Hakametsän jäähallin viimeistä kautta kunnioittava pienoisnäyttely.

  14.9. — Mika Vehmas
 • Ritariluennot starttaavat Vapriikissa livenä ja striiminä

  Vapriikin Ritarit-näyttelyn luentosarjassa kuullaan keskiviikkona 8.9. klo 18 keräilijä Peter Mustosta. Luennolla perehdytään ritarin aseiden ja varusteiden kehityskaareen vuosina 1000–1650. Samalla tutustutaan metallurgiaan historiallisten aseiden ja varusteiden tutkimusmenetelmänä sekä esineiden erilaisiin koristelutyyleihin.

  27.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tervetuloa, olemme auki!

  Vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta näyttelymme ovat normaalisti auki. Pelimuseon teemahuoneet ja pelihalli on suljettu toistaiseksi. Vapriikissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja meillä on voimassa vahva maskisuositus! Yleisöopastuksien osallistujamäärä on rajattu kymmeneen henkilöön/kierros. Opastuksille ilmoittaudutaan lippukassalla, emme ota vastaan puhelinvarauksia. Mikäli olet tulossa museoon oman ryhmäsi kanssa, ilmoitathan asiasta etukäteen. Vapriikin puhelinvaihde palvelee ma-pe klo 8-16 numerossa 03 5656 6966.

  Vapriikin museokauppa ja museoravintola Valssi palvelevat museon avoinnaoloaikoina. Valssissa noudatetaan voimassaolevia ravintoloiden koronarajoituksia.

  16.8. — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!