Ajankohtaista
 • Vapriikki juhlii 25-v syntymäpäiviään remontin merkeissä

  Museokeskus Vapriikki täyttää 25 vuotta 1.11. Sen kunniaksi museon aula- ja ravintolatilat saavat faceliftin, kun lippukassa ja ravintolan palvelutiski uudistuvat. Remontin vuoksi museo, ravintola ja kauppa suljetaan 13.12.2021. Uusi, entistä ehompi Vapriikki avaa ovensa 10.2.2022.

  21.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Merkittävä esinelisäys Ritarit-näyttelyyn

  Vapriikin Ritarit-näyttely täydentyy tällä viikolla Ruotsin kuninkaallisen varusvaraston Livrustkammarenin esineillä. Esineet jäivät keväällä näyttelyn avautuessa Tukholmaan koronarajoitusten takia. Esille saadaan nyt Suomenkin hallitsijoina toimineiden Vaasa-kuninkaiden haarniskoita ja varusteita. Ne täydentävät Ritarit-näyttelyn pohjoismaista tarinalinjaa ja kertovat ritariajan loiston levinneen myös Ruotsin hoviin ja sitä kautta Suomeenkin. Esineitä laitetaan vitriineihin tiistain ja keskiviikon aikana näyttelyn ollessa auki. Yleisön nähtävillä ne ovat torstaista alkaen.

  16.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ritariluennolla perehdytään keskiajan muotivillityksiin

  Vapriikin Ritarit-näyttelyn luentosarjassa kuullaan keskiviikkona 15.9. klo 18 Ritariajan muotivillityksistä. Tutkija Hanna Kivelä kertoo, miten ritarit ja heidän perheensä pukeutuivat taistelukenttien ulkopuolella. Luennolla sukelletaan keskiajan ylimystön muodin erikoisuuksiin ja katsotaan, kuinka se heijastelee aikansa normeja, aatteita ja tapahtumia.

  15.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Erotuomarin rooli -näyttely Jääkiekkomuseossa!

  Suomen jääkiekkomuseo avaa vaihtuvan näyttelyn jääkiekkoerotuomareista 15. päivä syyskuuta. Samassa yhteydessä on nähtävillä Hakametsän jäähallin viimeistä kautta kunnioittava pienoisnäyttely.

  14.9. — Mika Vehmas
 • Ritariluennot starttaavat Vapriikissa livenä ja striiminä

  Vapriikin Ritarit-näyttelyn luentosarjassa kuullaan keskiviikkona 8.9. klo 18 keräilijä Peter Mustosta. Luennolla perehdytään ritarin aseiden ja varusteiden kehityskaareen vuosina 1000–1650. Samalla tutustutaan metallurgiaan historiallisten aseiden ja varusteiden tutkimusmenetelmänä sekä esineiden erilaisiin koristelutyyleihin.

  27.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tervetuloa, olemme auki!

  Vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta näyttelymme ovat normaalisti auki. Pelimuseon teemahuoneet ja pelihalli on suljettu toistaiseksi. Vapriikissa noudatetaan kahden metrin turvavälejä ja meillä on voimassa vahva maskisuositus! Yleisöopastuksien osallistujamäärä on rajattu kymmeneen henkilöön/kierros. Opastuksille ilmoittaudutaan lippukassalla, emme ota vastaan puhelinvarauksia. Mikäli olet tulossa museoon oman ryhmäsi kanssa, ilmoitathan asiasta etukäteen. Vapriikin puhelinvaihde palvelee ma-pe klo 8-16 numerossa 03 5656 6966.

  Vapriikin museokauppa ja museoravintola Valssi palvelevat museon avoinnaoloaikoina. Valssissa noudatetaan voimassaolevia ravintoloiden koronarajoituksia.

  16.8. — Heli Nousiainen
 • Ritarit ratsastavat Vapriikin alueelle lauantaina 14.8.

  Kavioiden kopse ja metallin kilinä täyttää ilman, kun Ritarit-näyttelyn tapahtumapäivässä lauantaina 14.8. tutustutaan historianelävöitykseen, sekä eri tapoihin harrastaa keskiajan kamppailuperinteitä. Erilaiset historian harrastusryhmät esiintyvät Vapriikin ympäristössä omilla esittelypisteillään sekä Aleksandra Siltasen puistoon pystytettävällä taistelukentällä. Mukana on myös ratsastavia ritareita.

  9.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Osallistu opastukselle heinäkuussa

  Museokeskus Vapriikin yleisöopastukset ovat olleet tauolla koronatilanteen vuoksi, mutta nyt pääsee jälleen tutustumaan näyttelyihin oppaan johdolla. Ritarit-näyttelyyn opastuksia on tarjolla lähes päivittäin. Sisäkierrosten lisäksi on mahdollista tutustua kävellen Tammerkosken teollisuusmaisemaan.

  2.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki on avoinna

  Museokeskus Vapriikki on avoinna ti-su klo 10-18. Yhdellä pääsylipulla näet kaikki näyttelymme, myös uuden Ritarit-näyttelyn. Museokortti käy meillä! Tervetuloa!

  — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Juhannuksena suljettu

  Vapriikki aloittaa juhannnuksen vieton torstaina 24.6. kello 16, jolloin näyttelyt sulkeutuvat. Olemme kiinni 25.-27.6. Toivotamme kaikille asiakkaillemme rauhallista juhannusta!

  — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!